Srce mu bije za Rio

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokić trenutno v domači Novi Gorici počiva po naporni sezoni. A počitek ne poteka po njegovih željah, saj je zbolel.

Bojana Tokića čaka v letu 2016 precej tekmovalnega dogajanja. Foto: Stanko Gruden
Bojana Tokića čaka v letu 2016 precej tekmovalnega dogajanja. Foto: Stanko Gruden

NOVA GORICA > Zaradi bolečin v prsih se je ustrašil, da ni kaj hujšega, a podrobnejši zdravniški pregledi so pokazali, da bolezen ni resna. “Stisnilo me je pri srcu, slabo sem se počutil. Zdravniki so me dva dneva zadržali v bolnišnici, natančno pregledali, preučili kri, a ugotovili niso ničesar, medicina mojih težav ne pozna. Srce je v redu, šlo naj bi za prehlad, bolečina v prsih je lahko tudi posledica ukleščenega živca ali mišice. Rekli so mi, da se bom moral na bolečino pač navaditi,” je dejal Bojan Tokić, trenutno 69. igralec sveta, ki je v zadnjem času izgubil tudi nekaj kilogramov.

Za Novogoričanom ni najboljša sezona, a kot sam pravi, ne tudi toliko slaba, da bi moral biti zaradi tega slabe volje. “Sezono sem končal z mešanimi občutki. Imel sem veliko težav z zdravjem, najprej s teniškim komolcem, nato še s trebuhom, izpustil sem evropsko prvenstvo, na svetovnem sem izgubil dvoboj s slabšim igralcem. A bili so tudi prebliski, odlično sem odigral evropske igre, se v močni konkurenci uvrstil med najboljših 16. Tudi v nemški ligi sem imel nekaj odmevnih zmag, med drugimi sem premagal Tima Bolla,” je Tokić po tekmovalni plati ocenil letu 2015

V naslednji sezoni bo spet veliko igral, saj bosta na sporedu tako svetovno kot evropsko prvenstvo, poleg tega pa tudi olimpijske igre, na katere pa se bo moral še uvrstiti. “Menim, da to ne bi smela biti pretežka naloga. Aprila so evropske olimpijske kvalifikacije, na katere bodo prišli vsi najboljši. Deset se jih bo neposredno uvrstilo na prvenstvo, preostale bodo izbrali na podlagi kakovostne lestvice. Po mojih izračunih bo za uvrstitev na olimpijski turnir zadostovalo že 103. mesto. Jasno je, da bom moral še kaj zmagovati, toda načeloma iz stoterice najboljših igralcev ne bi smel izpasti,” je dobitnik treh kolajn z evropskih prvenstev prepričan, da bo še tretjič zaigral na olimpijskih igrah.

Čeprav je uvrstitev v Rio njegov daleč najpomembnejši cilj v sezoni 2016, pa bo več igral tudi na mednarodnih prvenstvih, na katerih ne bo le branil svojega položaja na lestvici, ampak poskušal tudi napredovati: “Želim se vrniti vsaj okoli 50. mesta, to pa vsekakor ne bo lahka naloga, saj prihajajo novi igralci, konkurenca v namiznem tenisu še nikoli ni bila tako močna. Za to bom trdo delal, potreboval pa bom tudi srečo z zdravjem,” je nekaj svojih ciljev za olimpijsko sezono predstavil Tokić.

ASO, STA


Najbolj brano