Sproščeno, vendar odločno

Za razliko od sobotne domače tekme proti Mariboru, na kateri je bila zmaga pravzaprav nujna, Portorožani drevi v Novem mestu ob 19. uri nimajo česa izgubiti, lahko le ogromno pridobijo.

Trener Portoroža Konstantin Subotič je posebej vesel, da so nosilci igre njegove ekipe končno zdravi Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Trener Portoroža Konstantin Subotič je posebej vesel, da so nosilci igre njegove ekipe končno zdravi Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PORTOROŽ > Gostovanje pri aktualnih državnih prvakih, ki v regionalni ligi igrajo v popolni postavi, v domačem prvenstvu pa več priložnosti za igro dobijo mladi upi, bo za Portorožane dober pokazatelj, ali je bila sobotna visoka zmaga plod solidne forme oziroma le trenutni preblisk. Morebiten uspeh proti čvrstim Dolenjcem bi pomenil pravo senzacijo, a se portoroška zasedba v deželo cvička vendarle ne odpravlja z belo zastavo.

“Želimo potrditi, da sobotna prepričljiva zmaga ni bila naključna, in se dokazati tudi na tako zahtevnem gostovanju. S Krko smo se lani pomerili v četrtfinalu. Na prvi tekmi smo visoko klonili, nato pa v domači dvorani potrdili, da se z njimi da igrati. Verjamem v svoje fante in upam, da bodo prikazali pravo košarko,” je dvoboj napovedal trener Konstantin Subotić, ki je imel proti Mariboru prvič letos na voljo popolno zasedbo. V drugem polčasu so več minut dobili rezervisti, kar je ob natrpanemu urniku še kako dobrodošlo. Pri Krkaših na zunanjih položajih igrata vidno vlogo Koprčana Nebojša Joksimović in Matej Rojc (s 13,4 točke na tekmo prvi strelec Krke v prvenstvu), medtem ko visoki Ajdovec Tomaž Bolčina še ni povsem izpolnil pričakovanj samosvojega stratega Aleksandra Džikića. Dva prvenstvena poraza sta bila Novomeščanom v dober poduk, da domače konkurence ne smejo (več) jemati z levo nogo, tako da Portorožani kljub težkemu nedeljskemu gostovanju Krke v Beogradu pri Crveni zvezdi bržkone ne morejo računati na faktor podcenjevanja.

Recept za enakovreden boj s favoritom je jasen - čvrsta obramba in discipliniran napad brez večjega števila izgubljenih žog. “V soboto smo jih izgubili le sedem. Dobro bi bilo, če bi tudi tokrat ostali pri takšni številki, saj bodo Novomeščani zagotovo hitro kaznovali naše napake. Vesel sem, da so nosilci igre končno zdravi, tako da bom lahko lažje razporedil minutažo, saj je sezona še dolga. V taboru Krke ravno tako precej rotirajo postavo, tako da se je težko taktično pripraviti na njihovo igro. Zaigrali bomo sproščeno, vendar odločno,” je dodal Subotić.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano