Športni praznik v Dornberku

Učenci in učitelji osnovne šole Dornberk so konec tedna kar tri dni namenili slovesnostim ob otvoritvi športne dvorane Čuklja in osvetljenega športnega središča na prostem ob njej.

 Foto: Igor Mušič
Foto: Igor Mušič

DORNBERK > Kompleks se nahaja na griču Čuklja tik nad osnovno šolo.

Mestna občina Nova Gorica je po dolgotrajnih prizadevanjih krajanov po zasnovi arhitekta Koste Jurkasa in s pomočjo delavcev idrijskega Zidgrada poskrbela za največjo naložbo v Dornberku v zadnjih 40 letih - odkar je bila zgrajena sedanja osnovna šola z bolj zasilno (podobno industrijski hali) kot pa pravo telovadnico.

Stara telovadnica z merami, ki niso ustrezale nikakršnim od sedaj veljavnih standardov, je povsem dotrajala in je v dežju zamakala kot star šotor.

Po otvoritvi dvorane s pravilnimi dimenzijami za vse igre z žogo in po pevskem večeru v njej, je sledil konec tedna še celovit preizkus novih zunanjih površin, kjer bo - ko bo prišla še vsa oprema - mogoče igrati košarko, odbojko, rokomet in mali nogomet, vaditi sprint na 60 metrski stezi in se izpopolnjevati na atletskem skakališču.

Za začetek so učitelji za 280 učencev in njihovih staršev na zunanjih igriščih pripravili predstavitev športov, ki jih gojijo klubi v bližnji okolici. Vsi mladi so imeli priložnost, da se preizkusijo prav v vseh veščinah. Pri nekaterih so imeli izjemno kakovostne demonstratorje. Odbojko je predstavljal pomočnik selektorja članske reprezentance, Samo Miklavc (Gen-I Volley), za atletiko so navduševala državni prvaki Enej Leban (100 m), Andrej Batagelj (troskok) in Urban Čehovin (mnogoboj, vsi AK Gorica). Gimnastiko je predstavljal državni reprezentant Alen Dimic, gorsko kolesarstvo sveži svetovni prvak v štiri krosu Mitja Ergaver (Črn trn), rokomet pa nekdanji prvoligaški igralec Darijo Šehović (RK Ajdovščina). Sicer so bili z močnim ekipami zastopani renški gimnastičarji in kotalkarice ter novogoriški klubi – nogometni z otroškim programom Smukec, klubi borilnih veščin ter plesno - navijaško- gimnastični klub Twist.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano