Spopad podobnih konceptov

Devet točk razlike loči trenutno vodilne in nepremagane Domžale od Luke Koper, ki bo jutri ob 18. uri na svojem igrišču gostila nogometaše v rumenih oziroma v roza majicah.

  Devet točk razlike loči trenutno vodilne in nepremagane Domžale od Luke Koper Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Devet točk razlike loči trenutno vodilne in nepremagane Domžale od Luke Koper Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Domžale so odlično začele sezono in v petih krogih ne poznajo poraza, njihov vratar Nejc Vidmar pa je nepremagan vseh 450 letošnjih prvoligaških minut. V Domžalah od lanske sezone v ekipi niso opravili velikih sprememb, trener Luka Elsner je le še nekoliko bolj izpilil koncept igre, ki je zdaj precej obrambno zasnovan s precej začimbami, ki so nam znane tudi v Kopru. Mnogi menijo, da je jutri moč pričakovati temu primerno (ne)atraktivno tekmo. Kako Domžalčani pričakujejo potek tekme, pa najbolje pove izjava njihovega napadalca Joshue Parkerja, ki je bil že lani visoko na listi koprskih želja. “Pričakujem podobno tekmo kot v sredo v pokalu s Šmartnim, saj bodo domači v veliki meri osredotočeni na obrambo in na hitre protinapade. S Koprom smo že večkrat igrali in točno vemo, kje jim lahko povzročamo največ težav. Ključ do zmage sta potrpežljivost in hiter prenos žoge, s katerim jih bomo poizkušali utruditi. Odločilen bo drugi polčas in še posebej zadnji del tekme, ko bodo že utrujeni, mi pa bomo poskušali stopnjevati konkretnost v naših napadih,” je povedal.

Da bi bili kanarčki, odkar jih telesno pripravlja Carlo Oliani, v končnici tekem kaj vidno utrujeni, sicer ni opaziti, bo pa zagotovo zanimivo videti, kakšen pristop bo ubral koprski trener Rodolfo Vanoli v lovu na prve domače točke. Previden ali napadalen? Vroče glave v slačilnici so se najbrž ohladile, zato bo lažje tudi na igrišču. “Čaka nas težak tekmec z najboljšo obrambo v ligi in odličnim napadom. Odlično so začeli sezono, vendar sem optimist in pričakujem, da bomo pobrali poln izkupiček. Med tednom smo na treningih odlično delali, predvsem v segmentu posesti žoge. Vsi smo zdravi in željno pričakujemo tekmo,” pravi Domen Črnigoj.

Bolj vedro v svet gledata vsaj dva nogometaša, večinoma rezervista, ki zdaj lahko računata na dokaj zabetonirana mesta v prvi postavi. Leo Štulac nima višine Miroslava Čovila in predvsem njegovega skoka, a lahko veliko stori z agresivnostjo in hitrostjo, Mitja Lotrič pa je že tako ali tako počasi nadomeščal Gorana Galešića. Morda se nova obzorja odpirajo tudi za hitrega Mateja Pučka, ki očitno ostaja v modro-rumenem dresu tako kot njegov soimenjak Palčič.

ROK MAVER


Najbolj brano