Spomin na stoletnico konca bojev

Zavod za šport Nova Gorica organizira ob stoletnici konca bojev na Škabrijelu, Sveti Gori in Sabotinu gorski Tek treh vrhov. Start bo v nedeljo ob 9. uri v Kajakaškem centru Solkan. Organizirana bosta tudi krajši tek in pohod.

Sabotin (na fotografiji),  Sveta Gora (v ozadju) in Škabrijel so 
najvišje točke Teka treh vrhov. Foto: IGOR MUŠIČ
Sabotin (na fotografiji), Sveta Gora (v ozadju) in Škabrijel so najvišje točke Teka treh vrhov. Foto: IGOR MUŠIČ

SOLKAN > Novogoriški športni zavod je - s pobudnikom teka, gorsko tekaškim navdušencem Miho Repičem na čelu - pritegnil k sodelovanju prostovoljce iz številnih društev z območja Nove Gorice in Gorice. Že ob prvi izvedbi zahtevnega gorskega teka vlada zanj lepo zanimanje. Na resni tekmovalni preizkušnji na 28 (trije vrhovi) in 12 kilometrov (Škabrijel) se je prijavilo 297 tekačev iz petih držav. Med njimi je nekaj sedanjih in nekdanjih reprezentantov, kot so člani ŠD Nanos: Simon Alič, Simon Strnad, Marko Tratnik in Mihaela Tušar. Na startu bosta tudi gorenjska ekstremna tekača Anže Šenk in Gašper Bregar. Cilj organizatorjev je, da bi prireditev postala tradicionalna in da bi se nanjo prijavili tekači vseh narodov, ki so se v prvi svetovni vojni borili na Škabrijelu, Sveti Gori in Sabotinu, kjer je orožje utihnilo pred sto leti.

Premierno izvedbo prireditve bo z napovedanimi dopoldanskimi oblaki in popoldanskim dežjem nekoliko skazilo vreme, a to tekačev, pa tudi ljubiteljev rekreacije, ne bi smelo zmotiti. Slednjim bosta po startu pohoda na voljo dve prireditvi. Navijači se bodo lahko odpravili na voden pohod na Sabotin, kjer bodo spodbujali tekmovalce na najtežjem delu trase. Planinstvu manj naklonjenim in družinam z mlajšimi otroki bo ob 13.30 na voljo tek ob Soči med športnim centrom pri Hidroelektrarni Solkan in Kajakaškim centrom. Slovesen zaključek bo ob 15.30 v Kajakaškem centru Solkan. IM


Najbolj brano