Spočiti po četrto zaporedno zmago

Po dolgem premoru od zadnje tekme košarkarji Portoroža nadaljujejo s prvenstvenimi obračuni v prvi SKL. Nocoj ob 20. uri bodo v lucijski športni dvorani gostili trenutno tretjeuvrščeni Grosbasket.

Vjeko Petrović (desno), eden od junakov zadnje zmage s Krko, tokrat zaradi poškodbe ne bo igral.  Foto: Fpa
Vjeko Petrović (desno), eden od junakov zadnje zmage s Krko, tokrat zaradi poškodbe ne bo igral.  Foto: Fpa

PORTOROŽ > Kar 24 dni je minilo od zadnje prvenstvene tekme portoroških košarkarjev, ki so 11. februarja v domači dvorani ugnali Krko. Tri zaporedne zmage so Portorožane približale sredini lestvice, a se ligi za obstanek, v kateri se bodo karte na novo premešale, vseeno ne morejo več izogniti. Grosupeljčani se krčevito oklepajo mest, ki še vodijo v ligo za prvaka, za ugoden položaj na lestvici pa se lahko zahvalijo tudi današnjim gostiteljem, ki so jim na prvi letošnji medsebojni tekmi v predmestju prestolnice s slabo igro v končnici praktično podarili zmago. Motiva v domači zasedbi, ki bo nastopila brez poškodovanega Vjeka Petrovića, tako ne bo manjkalo.

Drevišnji košarkarski spored prinaša tudi primorski drugoligaški derbi. V Ilirski Bistrici (19.30) je Plama pur velik favorit priti Ajdovščini. Bistričani so po slabem začetku sezone in številnih rošadah v moštvu končno ujeli pravo formo. Še vedno nahajajo v nevarnem območju, a so si s tremi zaporednimi zmagami bistveno povečali možnosti za obstanek v ligi. Ajdovci so po dvanajstih zaporednih porazih prikovani na dno lestvice in ni verjeti, da jih bo rešila tudi nova zamenjava trenerja. Pred dnevi je Tomaža Bernota zamenjal Bojan Jović.SM

“Morali bomo držati visok ritem igre in vzpostaviti ravnovesje pod obema obročema. Pri Grosupeljčanih izstopata vsestranski Željko Zagorac in motor ekipe Boban Tomić, seveda pa bomo veliko pozornost posvetili tudi njunim soigralcem. Z agresivnim pristopom moramo preprečiti njihovo hitro tranzicijo in napadalni skok,” je napotke svojim varovancem razkril Subotić, ki se nadeja, da bo njegova ekipa po dolgih treh tednih hitro ujela pravi ritem: “Šele na tekmi bomo lahko videli, kako bomo odreagirali. Upam, da bomo pravi že od uvodnih minut. Pričakujem trd boj za vsako žogo.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano