Spet v boj za vrh

Jutri se v češkem Novem Mestu začenja nova sezona svetovnega pokala gorskih kolesark v olimpijskem krosu. Evropska prvakinja Tanja Žakelj se bo tudi letos borila za uvrstitve med najboljšimi.

Tanja Žakelj bo na Češkem lovila tudi točke za slovensko 
olimpijsko kvoto. Foto: Grega Stopar
Tanja Žakelj bo na Češkem lovila tudi točke za slovensko olimpijsko kvoto. Foto: Grega Stopar

NOVO MESTO > Športnica Primorske Tanja Žakelj iz Ledin nad Idrijo je z ekipo Unior Tools na prizorišču tekmovanja v Novem Mestu v češki pokrajini Moravska že opravila dva dneva treningov. To je zanjo srečen kraj, saj je tam pred dvema letoma dobila prvo tekmo v svetovnem pokalu in naznanila serijo, ki jo je ob tisto sezono pripeljala do naslova skupne zmagovalke svetovnega pokala.

Tanja je bila po včerajšnjem ogledu proge dobro razpoložena: “Proga je super, spremenjena je le minimalno, a se na njej počutim odlično. Pred prvo dirko je težko oceniti, kje sem v konkurenci, ker se bom prvič letos pomerila z najboljšimi. Pričakujem zelo izenačeno dirko. V sodelovanju z glavnim trenerjem Samom Rauterjem in tehničnim trenerjem Urbanom Ferenčakom sem stopnjevala formo. Podporna ekipa in oprema sta odlični. Zaupam tudi sebi, kar je najbolj pomembno.”

Žakljeva je lani v skupnem seštevku svetovnega pokala zasedla tretje mesto. Letošnjo sezono je začela marca v na dirki UCI v Andaluziji (druga) zmagala pa je še na UCI dirkah v Gradcu in v Premanturi.

Visoke uvrstitve v naslednjih mesecih bodo pomembne za nabiranje točk za olimpijsko kvoto. Če bo Tanji skupaj z odlično Škofjeločanko (srebro na EP) Blažo Klemenčič uspelo zbrati dovolj točk, da bo Slovenija med osmimi najboljšimi državami na svetu, bo imela naša reprezentanca na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru dve tekmovalki v olimpijskem krosu.

IM


Najbolj brano