Spet proti vodilnim

Niz obračunov z moštvi iz vrha prvenstvene razpredelnice bodo košarkarji Portoroža sklenili z nocojšnjim gostovanjem v Rogaški Slatini (20.00).

Jan Barbarič Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Jan Barbarič Foto: Zdravko Primožič/Fpa

PORTOROŽ > Serija zahtevnih dvobojev s favoriti se na srečo Portorožanov bliža koncu. “Preživeti” morajo le še nocojšnje gostovanje pri Rogaški, ki je z devetimi zmagami in zgolj enim porazom trdno na vrhu lestvice prve SKL. Aktualni državni podprvaki so svojo moč potrdili tudi pred tednom dni, ko so v pripravljalnem obračunu za več kot 20 točk ugnali regionalnega ligaša Tajfun. Po odhodu primorskega organizatorja igre Matica Rebca v Krko so se okrepili z 22-letnim ameriškim branilcem Davisom Darwinom. Slednji je že na prvi tekmi prispeval 18 točk in bo ob atraktivnem centru Coryju Remekunu, Tadeju Fermetu, Milivoju Mijoviću in Mladenu Primorcu tudi drevi predstavljal eno največjih nevarnosti za koš Portoroža.

“Gre za moštvo z vrhunskim napadom in obrambo, ki za povrh še odlično skače. Morda bo to za nas celo najtežje gostovanje v sezoni. Skušali bomo ponoviti predstavo iz zadnjega prvenstvenega obračuna proti Šenčurju. Ključna bo obramba, a se zavedamo, da brez uspešnih akcij v napadu ne bo šlo,” je pred potjo na Štajersko pojasnil trener Portoroža Konstantin Subotić. Glavno napadalno orožje njegove zasedbe bo Jan Barbarič, ki je bil v minulem krogu ponovno izbran za najkoristnejšega igralca kroga, saj je ob zmagi proti Šenčurju izstopal s statističnim indeksom 32 (26 točk, po sedem skokov in podaj, dve ukradeni žogi). Sredi novembra je ob zmagi Slatinčanov v Luciji Barbarič dosegel kar 28 točk, ob njem pa je mejo osmih točk presegel le center Jure Besedič. Podatek samo potrjuje dejstvo, da en sam razpoloženi posameznik še ne prinese pomladi oziroma zmag.

SM


Najbolj brano