Spet praznih rok

Čeprav so si Koprčani včeraj v Domžalah priigrali nekaj zrelih priložnosti, so vendarle nesrečno ostali praznih rok. Porazu so botrovale tudi številne sumljive odločitve glavnega sodnika Slavka Vinčiča.

Jaka Štromajer je v 16. minuti le nemočno širil roke v znak 
protesta nad nedosojeno najstrožjo kaznijo. Foto: Simon Maljevac
Jaka Štromajer je v 16. minuti le nemočno širil roke v znak protesta nad nedosojeno najstrožjo kaznijo. Foto: Simon Maljevac

DOMŽALE > “Koper je premagljiv!” je pred včerajšnjim obračunom v domžalskem športnem parku napovedal domači rezervist Miha Blažič, ki je na začetku poletja po hitrem postopku slabe volje zapustil Bonifiko. Vseeno se je pred pričetkom ogrevanja prisrčno pozdravil z nekdanjimi soigralci in člani strokovnega štaba. Taktična postavitev je napovedovala, da si tekmeca želita zmage, tudi za določeno psihološko prednost pred oktobrskima pokalnima obračunoma.

Domžale : Luka Koper 1:0 (1:0)
Stadion Športni park, gledalcev 500, sodniki: Vinčič (Maribor) 5. Strelci: 1:0 Črnic (42), 2:0 Juninho (21), 3:0 Podlogar (40).
Domžale: Vidmar 7,5, Trajkovski 7, Horič 6, Dobrovoljc 6,5, Skubic 6, Vetrih 6, Zec 6, Črnic 7, Juninho 6,5 (od 81. Horvat), Morel 6 (od 60. Šišić 6), Vuk 6,5 (od 65. Podlogar 6). Trener: Luka Elsner.
Luka Koper: Simčič 6,5, Del Toro 6, Hadžič 6,5, Šme 6, Memolla 7, Štulac 6,5, Tomič 6 (od 73. Posavac 6), Rahmanovič 6, Pavič 6, Štromajer 6 (od 69. Škerjanc 6), Ivančić 6,5. Trener: Nedžad Okčić. Rumeni kartoni: Skubic, Horić, Vetrih, Morel; Tomić.

Koprski strateg Nedžad Okčić je imel, podobno kot na sredini pokalni tekmi v Kranju, sila omejen izbor. Svoje mesto na levem bočnem položaju je našel živahni Hysen Memolla, na desni strani je ordiniral Antonio Pavić, v ofenzivnem delu je Okčić ponovno ponudil priložnost Amarju Rahmanoviču, Josipu Ivančiću in Jaki Štromajerju, novinec Davor Škerjanc pa se je premierno znašel na klopi. Kanarčki so v uvodnem delu tekme zlahka osvajali prostor in se nekajkrat znašli v obetavnih položajih. V 16. minuti je po hitri akciji v domačem kazenskem prostoru Štromajer padel po kontaktu z Amadejem Vetrihom, a je piščalka sodnika Slavka Vinčiča ostala nema, tako kot tudi ob prekršku Benjamina Morela nad Leom Štulcem približno dvajset metrov od domačih vrat.

Gostovanje kanarčkov v Domžalah so si v živo ogledali tudi župan MO Koper Boris Popovič, predsednik kluba Ante Guberac in direktor Komunale Koper Gašpar Gašpar Mišič. Le nekaj metrov od njih pa je dvoboj spremljal trener Maribora Kruno Jurčić, ki je pozorno spremljal igro domačinov, s katerimi se bodo vijoličasti v sredo pomerili v Ljudskem vrtu.

Pritisk gostov je v nadaljevanju malce popustil, vendar si domačini niso uspeli priigrati prave priložnosti vse do 42. minute. Tedaj je koprskim branilcem popustila zbranost, po lepi podaji Dejana Trajkovskega z leve strani pa je Matic Črnic z mojstrskim strelom z glavo Domžale popeljal do prednosti. Šokirani Koprčani so v drugi polčas krenili dokaj medlo, nato pa je v 60. minuti do odbite žoge prišel Josip Ivančić, ki je močno meril z roba kazenskega prostora, domači vratar Nejc Vidmar pa je žogo s skrajnimi močmi preusmeril v vratnico. Že v naslednjem napadu bi moral Vinčič dosoditi strel z bele točke v korist gostov, saj je Slobodan Vuk pred svojimi vrati nespretno posredoval z roko. Vendar pa je vzvišeni mariborski sodnik s svojim molkom le bolj razjezil goste.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano