Spet je donelo: Koper, Koper, Koper!

Nogometaši Kopra v praksi uresničujejo zadnje dni največkrat izrečeno krilatico, da se pokalna finala zmaguje in ne igra. V štirih nastopih so trikrat dvignili pokal, verjetno najslajša je bila sredina zmaga doma.

Kapetan Ivica Guberac je prvi visoko v zrak dvignil kristalni  pokal. Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Kapetan Ivica Guberac je prvi visoko v zrak dvignil kristalni pokal. Foto: Tomaž Primožic/Fpa

KOPER >Vsaka od lovorik ima posebno vrednost, sredina je prišla po težki sezoni. Zato je bilo razumljivo toliko slajše slavje nogometašev in navijačev, ki so zadnje minute tekme dočakali na nogah. Priznati je sicer treba, da so celjski privrženci, ki so presenetljivo množično prihrumeli v Koper, v deževnem večeru bolj vztrajno navijali.

V praksi so se potrdile tudi napovedi starejšega dela koprske ekipe, da jih zanima le še pokal. Kar so želeli, so torej dobili! Koper je bil povsem druga ekipa kot le štiri dni prej v prvenstveni tekmi. Vratar Ermin Hasić je ob 40. rojstnem dnevu prejel najlepše darilo in po osmih letih na pragu “penzije” znova postal pokalni prvak. Vasja Simčič ima s tem največ izkušenj, saj je bil z Gorico trikrat tudi državni prvak, a je bil lovorike izjemno vesel: “Zame je to zelo lep dosežek po lanski sezoni v Gorici. V Kopru sem se spet sprostil, tukaj uživam in upam, da bom še dolgo ostal.”

V mlajšem delu ekipe smo našli še dva, ki sta že izkušena v dvigovanju pokalov: Domen Črnigoj in Marko Krivičić sta bila namreč dve leti zapored mladinska pokalna prvaka.

A veseli in srečni so bili vsi, ki so na stadionu na Bonifiki slavili pozno v noč. Objavljamo nekaj fotografskih utrinkov koprske pokalne noči.

RM


Najbolj brano