Spet gradijo nogometno piramido

Poldrugo leto je minilo od razkola v novogoriškem nogometu. Odtlej je Društvo mladi nogometaš Gorica začelo znova graditi nogometno piramido.

Selekcija U-9, ki jo vodi David Peršič.
Selekcija U-9, ki jo vodi David Peršič. 

NOVA GORICA > Z Nogometnim društvom Gorica se je zgodba končala na sodišču, razpletla pa se je s poravnavo. “ND Gorica je sprejel naš predlog, po katerem nam bodo plačali 34.000 evrov oziroma 38.000 s sodnimi stroški vred. Dosežen dogovor gre v dobrobit novogoriškega nogometa. Tako bomo poravnali obveznosti do trenerjev in dobaviteljev, ostalo pa bo namenjeno delovanju društva v tem letu,” je povedal Egon Jelen, aktualni predsednik Društva mladi nogometaš Gorica (DMNG), ki obeležuje 15 let obstoja. Ustanovljeno je bilo v enem od kriznih obdobij goriškega nogometa, v katerem so mlajše selekcije dobile poseben poudarek oziroma sta nastala dva pravno formalna subjekta, ob ND Gorica še omenjeni DMNG, ki sta bila sicer povezana do julija leta 2014.

Potem je ND Gorica ob znanem razvoju dogodkov odstopil od sporazuma in vzel mlajše novogoriške selekcije pod svoje okrilje. DMNG je začel znova, pri čemer je ponosen na svojo zgodovino. “Množično ukvarjanje otrok s športom oziroma nogometom kot zdravim načinom življenja je bilo glavno poslanstvo in je po svoje še vedno osnova. Potem so prišli tudi rezultati. V mlajših selekcijah smo bili večkrat najboljši v Sloveniji, pri nas je zrasla vrsta igralcev, ki so nato naredili odmevne kariere. Ne nazadnje pa je Gorica osmi klub po številu doma vzgojenih nogometašev, ki so, preden so se uveljavili v članski ekipi, šli skozi našo šolo. Slednja je postala vzor za posnemanje v Sloveniji,” je povedal Jelen.

DMNG je po ločitvi od ND Gorica ohranilo krožke na sedmih goriških šolah, ki jih vodijo trenerji Vasja Birsa, Franko Pavlin, Sandi Valentinčič in Peter Fabjan. Tekmovalni selekciji U-9, ki jo nogometnih veščin uči David Peršič, so letos dodali še ekipo U-11, ki trenira pod taktirko Boštjana Colje. In kaj prinaša društvu prihodnost? “Vse je mogoče. Odprti smo za sodelovanje z ND Gorica. Če pa bomo nadaljevali samostojno pot, potem bomo nadgradili obstoječe selekcije z ekipo U-12. Imamo strokovno podkovane trenerje in dovolj znanja,” je povedal Jelen. ALEŠ SORTA


Najbolj brano