Špela Rogelj tretja v Zau

Slovenka Špela Rogelj je bila tretja na tekmi za svetovni pokal v smučarskih skokih v japonskem Zau in je v skupnem seštevku druga za Japonko Saro Takanaši. V Zau so po sobotni odpovedi tekme zaradi premočnega vetra danes najprej odpovedali prvo tekmo, v drugi pa so kljub sneženju in spremenljivem vetru izpeljali eno serijo.

Špela Rogelj Foto: STA
Špela Rogelj Foto: STA

TOKIO > Rogljeva je skočila 89 m in s 108,8 točke zaostala le za Nemko Carino Vogt (99 m, 117,7) in Rusinjo Irino Avakumovo (96,5 m, 114,5). Maja Vtič je bila šesta (90,5 m, 106,7), Eva Logar 13. (86,5 m, 97), Katja Požun 23. (83 m, 88,6), Urša Bogataj pa 30. (80,5 m, 83,1).

"Zadovoljna sem z današnjim izidom. Napravila sem sicer veliko napako in upala, da bom vseeno poletela daleč. Zato komaj čakam na naslednje tekme. Kljub čakanju, prestavljanju tekme, sem se zbrala in naredila soliden skok. Taktike za ohranitev trenutnega položaja v svetovnem pokalu ni, potrebno bo dobro skakati še na naslednjih tekmah. S skupnim seštevkom se niti ne obremenjujem, z dobrimi skoki in malo sreče je vse mogoče," je menila Rogljeva, ki je imela nižje zaletno mesto in veter v prsi.

Vogtova je v vetrovni loteriji slavila svojo prvo zmago v pokalu, imela pa je tudi najdaljšo daljavo dneva. "Uspel mi je verjetno eden izmed najboljših skokov v karieri. Zelo sem vesela, za mano je izjemen dan. Prva zmaga pred tako številnimi gledalci je res neverjetna. Komaj čakam na naslednjo tekmo v Oberstdorfu," je menila 23-letna Vogtova.

Uspeh Rogljeve je dopolnila Vtičeva, ki je bila mesto pred Takanašijevo. Ta je v skupnem seštevku po štirih tekmah 50 točk pred Rogljevo, ki je prehitela Avstrijko Danielo Iraschko-Stolz. Slednja je bila na tekmi osma.

Slovenke so v pokalu narodov tretje za Avstrijo in Nemčijo. "Kadar so stopničke, je ocena tekme odlična. Res so bile težke razmere s snegom in vetrom. Žirija se je potrudila in tekmo izpeljala pravično za vse. Že dolgo časa v tako težkih razmerah ni vodila tako dobro tekme. Zabeležili smo uvrstitev med najboljšo trojico ter še eno med šest, Eva je bila med najboljšimi 15., ostali dve pa sta osvojili točke. Nimamo se kaj pritoževati. Biti moramo zelo veseli, ko zapuščamo Japonsko. Sedaj že odhajamo na prihodnje tekme. Upamo, da bodo odpadlo tekmo v Zau izvedli v Oberstdorfu, ker v koledarju nimamo veliko tekem. Dekleta si želijo tekmovati," je dejal glavni slovenski trener Stane Baloh.

STA


Najbolj brano