Špela Rogelj tretja v Hinzenbachu, Slovenija v pokalu narodov četrta

Špela Rogelj (235,0 točke) je osvojila tretje mesto na tekmi svetovnega pokala smučarskih skakalk v avstrijskem Hinzenbachu. Zmagala je Nemka Carina Vogt (245,2) pred Avstrijko Danielo Iraschko-Stolz (244,8).

Špela Rogelj je osvojila tretje mesto na tekmi svetovnega pokala smučarskih skakalk v avstrijskem Hinzenbachu.  Foto: STA
Špela Rogelj je osvojila tretje mesto na tekmi svetovnega pokala smučarskih skakalk v avstrijskem Hinzenbachu.  Foto: STA

INNSBRUCK > Za Špelo Rogelj je to četrta uvrstitev na zmagovalni oder v tej sezoni. Z novim uspehom je v skupnem seštevku ohranila četrto mesto.

V finalu sta nastopili še dve Slovenki. Maja Vtič (222,3) je bila 11., točke pa je s 30. mestom osvojila tudi Eva Logar (204,6). Katja Požun je bila po prvi seriji diskvalificirana, zaradi za malenkost prevelikega odstopanja pri tekmovalnem dresu. V prvi deseterici v skupni razvrstitvi svetovnega pokala sta trenutno dve Slovenki poleg Rogljeve še Vtičeva na osmem mestu.

Rogljeva, ki je v Lillehammerju zmagala, v Saporu in Zau pa je bila tako kot v Hinzenbachu tretja, si je v prvi seriji druge tekme v Hinzenbachu s skokom 88,0 m tretje izhodišče delila z Američanko Nito Englund. Ta je nato v finalu nazadovala, slovenska junakinja pa je ohranila mirno kri in s 87,5 m obranila tretje mesto.

Svetovni pokal se bo prihodnji konec tedna nadaljeval v romunskem Rasnovu. Do konca sezone je sicer še pet preizkušenj, z domačim vrhuncem v Ljubnem ter sklepnim dejanjem sezone v Oslu. Vmes bo še svetovno prvenstvo v Falunu.

Slovenija v pokalu narodov trenutno zaseda četrto mesto, vodi Avstrija, pred Slovenijo pa so še Nemčija in Japonska.

STA


Najbolj brano