Špela Ponomarenko Janić sedma na Portugalskem

V portugalskem Montemor-o-Velhu se je končala prva tekma svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah. Zadnji tekmovalni dan so nastopili trije Slovenci, najboljšo uvrstitev je dosegla Špela Ponomarenko Janić v finalu A na 200 metrov s sedmim mestom.

Špela Ponomarenko Janić Foto: Kajakaška Zveza Slovenije
Špela Ponomarenko Janić Foto: Kajakaška Zveza Slovenije

LIZBONA > Špela Ponomarenko Janić je po sobotnem osmem mestu na 500 metrov dobro nastopila tudi v finalu A na 200 metrov. Z dobrima dvema sekundama zaostanka za zmagovalko Liso Carrington z Nove Zelandije je osvojila sedmo mesto.

“To je moja prva tekma v sezoni in prva tekma po 20 mesecih odsotnosti s tekem, zato sem z dvema finaloma v olimpijskih disciplinah zelo zadovoljna. V obeh finalih je pihal močan veter v hrbet, zato je bila tekma nekoliko hitrejša, jaz pa v tem času še nisem delala toliko na hitrosti, ker se šele vračam po rojstvu sina. Imela sem nekoliko prilagojen program, tako da je bila ta tekma in tudi naslednji dve bosta bolj kot odskočna deska, s katere bomo gradili naprej do Milana, kjer bodo letos delili olimpijske kvote,” je povedala Ponomarenko Janićeva. Srebro je pripadlo Kubanki Yusmari Rodriguez, bron pa Francozinji Sarah Guyot.

Dva nastopa pa je v nedeljo opravil Jošt Zakrajšek. Po sobotnem devetem mestu na 1000 metrov je v nedeljo nastopil še v finalu A na pol krajši razdalji, kjer je bil mesto boljši. Na 500 metrov je bil osmi z dobrimi tremi sekundami in pol zaostanka za zmagovalcem Francozom Cyrillom Carrejem. Drugi je bil Kanadčan Adam van Koeverden, tretji pa Novozelandec Marty McDowell. Prav ob koncu tekmovalnega dne je veslal še na 5000-metrski razdalji, kjer je osvojil 11. mesto. Zmagal je Portugalec Fernando Pimenta, drugi je bil Argentinec Daniel dal Bo, tretji pa še en Portugalec Emanuel Silva.

“Rezultatsko še nisem zadovoljen, vendar je bilo v teh pogojih to največ. Pozna se mi, da sem se še pred odhodom na Portugalsko ubadal z zdravstvenimi težavami, zaradi česa mi v programu treninga manjkata dva tedna treninga in dobrih občutkov. Me pa zelo veseli, da se iz tekme v tekmo počutim bolje, da gre kajak hitreje in da pridobivam tiste prave občutke - tako tekmovalne kot tiste na treningu,” je dejal Zakrajšek.

Karavana svetovnega pokala se sedaj seli v Nemčijo. Druga tekma svetovnega pokala bo prihodnji konec tedna v Duisburgu.

STA


Najbolj brano