Špela Ponomarenko Janić po vrnitvi že med najboljšimi

Na Portugalskem na mirnih vodah Montemor-O-Velha so sprinterji in sprinterke zaključili drugi tekmovalni dan prve tekme za svetovni pokal v novi sezoni. V dopoldanskih finalih A sta nastopila Špela Ponomarenko Janić, ki je bila osma na 500 metrov, in Jošt Zakrajšek, ki se je na tisočmetrski razdalji uvrstil na deveto mesto.

Špela Ponomarenko Janić Foto: Kajakaška Zveza Slovenije
Špela Ponomarenko Janić Foto: Kajakaška Zveza Slovenije

COIMBRA > Popoldne je bila Špela Ponomarenko Janić zelo uspešna tudi na 200 metrov, kjer se je uvrstila v nedeljski finale A, Jošt Zakrajšek pa si je zagotovil nedeljski finale na 500 metrov. V nedeljo ga čaka še nastop na 5000 metrov.

Ponomarenko Janićeva in Zakrajšek sta edina slovenska predstavnika na prvi tekmi svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah.

V dopoldanskem finalu A na 500 metrov se je zmage veselila Novozelandka Lisa Carrington, drugo in tretje mesto pa sta si priveslali madžarski reprezentantki Anna Karasz in Krisztina Fazekas - Zur. V finalu A na 1000 metrov je zmagal Portugalec Fernando Pimenta, drugi je bil Avstralec Murray Stewart, tretji pa Španec Francisco Sanchez.

STA


Najbolj brano