Špela Ponomarenko Janić: Ria nisem niti sanjala

Najboljša slovenska kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić je minuli teden dosegla nov velik uspeh. S šestim mestom na 500 metrov si je zagotovila nastop na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, igre v Braziliji bodo po Pekingu in Londonu že njene tretje.

Špela Ponomarenko Janić
Špela Ponomarenko Janić 

LJUBLJANA > “Zaradi tega, ker sem pred manj kot letom rodila, si kaj takega nisem mislila niti v sanjah. Izkazalo pa se je, da sem bila na svetovnem prvenstvu celo blizu medalji. Vsekakor imam dobro osnovo za delo v prihodnosti. Zdaj bom imela bolj normalen proces treninga, saj bom startala z dnem, kot smo ponavadi. Upam, da bom lahko te nastope naslednje leto še nadgradila,” je z letošnjo sezono zadovoljna Primorka, žena Stjepana Janića, nekdanjega odličnega kanuista, ki je tudi njen trener.

Dosežki v sezoni so zanjo veliko presenečenje, saj ni verjela, da ji bo uspela tako hitra vrnitev med najboljše. “Zagotovo veliko pomeni dobra osnova. Tudi Stjepanu je, ko je bil kdaj poškodovan in ni veslal po dva meseca, to pomagalo. Poznali so se vsi kilometri, ki jih je priveslal in pretekel v mladosti, saj je potreboval le teden ali dva, da se je vrnil na isto raven. Jaz nisem tako dobro pripravljena, kot je bil on, ampak mislim, da imam dobro osnovo, nenazadnje že tekmujem veliko let. Iz te osnove se da narediti dober rezultat, tudi če ti primanjkuje nekaj treninga,” meni slovenska kajakašica.

Sezone s svetovnim prvenstvom še ni povsem končala, že v torek bo odpotovala na Portugalsko, kjer jo čaka promocijski nastop. “Proizvajalec čolnov naju je povabil na promocijsko tekmo na 120 metrov. Plačali nama bodo vse stroške, pa tudi na tekmi bo denarna nagrada. Vemo, da je denarja v našem športu zelo malo, zato mislim, da je prav da se udeležim takšne tekme, če me povabijo. Prihodnji vikend imamo še državno prvenstvo, potem pa si bom vzela nekaj premora in dopusta,” je dejala Janićeva, ki bo kmalu začela priprave na novo sezono.

“Vzela si bom kakšen mesec premora, ampak tokrat bo malo drugače. V prejšnjih letih en mesec nisem delala nič, zdaj pa mislim, da si tega ne morem več privoščiti, ker sem že starejša, tako da bom začela prej - z nekaj treningi na teden,” napoveduje kajakašica.

STA


Najbolj brano