Španci sedmič evropski prvaki v futsalu

Reprezentanca Španije v dvoranskem nogometu si je v beograjski Areni priigrala naslov evropskih prvakov, skupno že sedmega. Španci so v finalu s 7:3 (4:1) premagali izbrano vrsto Rusije. Bron so pred tem osvojili Kazahstanci, ki so bili s 5:2 (1:0) boljši od gostiteljev Srbov.

 Foto: STA
Foto: STA

BEOGRAD > Španci so hitro povedli z golom Alexa v deveti minuti. V 16. minuti je Pola povišal na 2:0, Mario Rivillos v 17. že na 3:0. Pol minute kasneje je znova zadel Pola za 4:0, pred odmorom je zadetek za Rusijo prispeval Romulo (20.).

Začetek drugega polčasa ni prinesel novih golov, je pa Miguelin v 31. minuti poskrbel že za neulovljivo prednost Špancev. Robinho je minuto zatem znižal zaostanek Rusov na 2:5, a je znova udaril Miguelin in v 35. minuti povišal na 6:2. Španci so svojo premoč kronali v 36. minuti, ko je Mario Rivillos zadel še za 7:2 in sedmi naslov. Ivan Milovanov je v 40. minuti znižal na 3:7.

Nogometna reprezentanca Kazahstana je v tekmi za tretje mesto premagala izbrano vrsto Srbije in se tako veselila brona. Kazahstan je v vodstvo popeljal Douglas Jr. v 20. minuti, ki je do konca zadel še dvakrat (30., 34.), gola za Kazahstan sta dodala še Higuita (32.) in Serik Žamankulov (21.), medtem ko sta bila za Srbe uspešna Stefan Rakić (38.) in Slobodan Rajčević (40.).

Današnje tekme si je ogledalo nekaj več kot 20.000 ljudi, skupno pa si je vse tekme v Beogradu doslej ogledalo preko 100.000 gledalcev, kar je nov rekord v zgodovini Uefe na tekmah v futsalu.

STA


Najbolj brano