Španci premagali Katar, Hrvaška dobila dvoboj z Makedonijo

Reprezentance v skupinah A in B so na rokometnem svetovnem prvenstvu v Katarju končale 4. krog. V skupini A sta si ob Sloveniji, ki je premagala Brazilijo s 35:32, nadaljevanje tekmovanja že zagotovila tudi Španija in Katar. V medsebojni tekmi so bili danes boljši Španci z 28:25. Belorusija je ugnala Čile s 34:23 in ostala v igri za drugi del.

Sergej Rutenka Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Sergej Rutenka Foto: Tomaž Primožič/Fpa

DOHA > Španci so v tesnem obračunu s Katarci prišli do pričakovane zmage, pri kateri je imel največji delež s sedmimi zadetki Valero Rivera. Pri Katarcih je z desetimi goli prednjačil Žarko Marković.

Belorusi so na krilih Sergeja Rutenke in Barisa Puhovskega, ki sta zadela po osemkrat, prav tako pričakovano ugnali zadnjeuvrščeni Čile in ohranili možnost za napredovanje. V zadnjem krogu jih sicer čaka težko delo, saj jim bo nasproti stal Katar. Na drugi strani ima priložnost za uvrstitev v osmino finala tudi Brazilija, ki mora v zadnjem krogu premagati zadnjeuvrščeni Čile.

V skupini B so si napredovanje zagotovile Hrvaška, Makedonija in Avstrija. Hrvati so v derbiju skupine ugnali Makedonijo z 29:26, pri čemer je Ivan Čupić za zmagovalce dosegel devet golov, za poražence pa je Kiril Lazarov zadel sedemkrat. Avstrijci so si napredovanje med najboljših 16 priigrali z zmago proti Iranu z 38:26. Raul Santos je za naše severne sosede zabil osem zadetkov.

Zadnje mesto v osmini finala v skupini B bosta v zadnjem krogu zapolnila ali Tunizija ali BiH. V današnjem medsebojnem dvoboju teh dveh tekmecev so bili s 27:24 uspešnejši afriški predstavniki. Oussama Boughanmi je za zmagovalce prispeval sedem golov, enega manj pa za BiH Dejan Malinović. Tunizija, trenutno četrta s tremi točkami, se bo v zadnjem krogu merila z odpisanim Iranom, BiH, ki ima zgolj dve točki, pa čaka vodilna Hrvaška.

STA


Najbolj brano