Sosedje želijo krojiti vrh

Mirenci in Biljenci so sosedi in zagrizeni tekmeci na igrišču. To je potrdil tudi jesenski del prvenstva v tretji slovenski nogometni ligi, po katerem zasedajo tretje in četrto mesto. Spomladi želijo stopiti korak ali dva naprej.

Borivoje Lučić, Adria: 
“Ekipno smo boljši. 
Pričakujem, da se bo 
to odrazilo tudi pri 
točkovni beri.” Foto: Leo Caharija
Borivoje Lučić, Adria: “Ekipno smo boljši. Pričakujem, da se bo to odrazilo tudi pri točkovni beri.” Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Podrobnejši pogled na lestvico tretje SNL zahod, ki se ta vikend nadaljuje s tekmami 15. kroga, razkriva, da je točkovni razkorak med Adrio in Biljami vendarle večji. Vrzel je nastala prav ob koncu jeseni, ko so Mirenci dobili razvpiti dvoboj na domačem igrišču in ujeli priključek z vrhom lestvice. V Biljah se še vedno nadejajo, da bodo bitko za prvi dve mesti, ki prinašata napredovanje, spremenili v četveroboj. Odgovor utegne prinesti že spomladanski uvod oziroma današnje gostovanje v Dekanih.

Pomena dobrega starta se zaveda tudi trener Tadej Tomažič. V Biljah se še dobro spomnijo črnega niza iz lanske pomladi, pa tudi slabega uvoda v letošnjo sezono, ki so jo začeli z zaporednima domačima porazoma. “Vsekakor smo bolje pripravljeni kot jeseni, miselni preskok je očiten. Vsi v klubu si seveda želimo mešati štrene pri vrhu. Tekma v Dekanih je pomembna, ni pa še odločilna. Lanski razvoj dogodkov z zmagoslavjem Brd je lahko ustrezno vodilo. Popuščanja ne bo,” je povedal Tomažič, ki bo spomladi računal tudi na Daliborja Sokanovića. Tolminski napadalec z drugoligaškimi izkušnjami bo s svojo agresivnostjo dal novo razsežnost ofenzivni igri Bilj, v kateri je za jesenske zadetke v prvi vrsti skrbel z 12 goli najboljši strelec tretje SNL zahod Nejc Doplihar.

Vrstni red po jesenskem delu 3. SNL zahod - Cherrybox24 Tabor 32 točk, Jadran Dekani in Adria 31, Bilje 25, TKK Tolmin in Fama Vipava 20, Elta Izola 19, Ilirska Bistrica 13, Škou Ajdovščina 8, Postojna brez točke.

Pri Mirencih pa se nadejajo, da bo ob odhodu Marka Guliča, ki je jeseni prispeval osem zadetkov, spomladi zdržal načeti gleženj Theodorja Wilsona. Američan je v prvem delu sezone prav tako dosegel osem golov, a izpustil štiri tekme. Jeseni sta zaradi poškodb le izjemoma zaigrala skupaj centralna branilca Matija Šuligoj in Filip Gomboc, ki naj bi zdravstvene težave pustila za sabo. Postopoma naj bi se v tekmovalni ritem vrnil Matija Božič, po poškodbi pa se vrača tudi Matija Humar. Še nekaj časa bo z nogometnih igrišč oddaljen Jaša Leban Rijavec.

Med zimskim premorom sta se ekipi priključila nekdanja nogometaša šampionskega rodu mladincev Gorice Alen Pavić in Jan Dornik. Prvi naj bi dal pospešek mirenski igri v napadu, drugi pa potrebno širino zvezni vrsti. “Ekipno smo boljši. Pričakujem, da se bo to odrazilo tudi pri točkovni beri. Upam le, da nam bo zdravje služilo,” je povedal trener Adrie Borivoje Lučić, ki se nadeja, da bo z ekipo kmalu začel uporabljati pomožno igrišče z umetno travo. Slovesna otvoritev je napovedana za 22. april, Mirence pa za spomladanski uvod danes čaka neugodno gostovanje v Vipavi.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano