Solidna predpraznična odbojkarska popotnica

Na torkovih tekmah v prvih državnih odbojkarskih ligah so Kanalci dosegli pomembno zmago v Savinjski dolini, Novogoričanke pa so v derbiju kroga doma morale priznati premoč še neporaženim Mariborčankam.

Israel Dos Santos Foto: Leo Caharija
Israel Dos Santos Foto: Leo Caharija

Vse preostale tekme v moški in ženski prvoligaški konkurenci, vključno z dvobojem 14. kroga med odbojkaricami Luke Koper in Formisom, so bile na sporedu sinoči, že po oddaji naših besedil v tisk.

SIP Šempeter : Salonit Anhovo 2:3

ŠEMPETER V SAVINJSKI DOLINI > Dvorana OŠ, gledalcev 150, sodnika: Novak (Dvor), Milojevič (Ljubljana); po nizih: 25, -20, 20, -17, -8.

Salonit Anhovo: Česnik 12, Šarić, Karnel 3, An. Kovačič, Dos Santos 22, Jerončič, Al. Kovačič, Čabarkapa 21, Okroglič 17, Krivec, Tomić 7, Savičić 3. Trener: Leon Schilling.

Kanalci so brez prvega organizatorja igre Luke Krivca vknjižili dragoceno zmago po zaostanku z 1:2 v nizih. Prvi je pripadel gostiteljem, ki so izkoristili tretjo zaključno žogo. V drugem nizu je vlogo korektorja namesto Darja Savičića prevzel Dalibor Tomić, začetna pobuda (5:1) pa je bila na strani gostiteljev. Potem je na sceno stopil razigrani Israel Dos Santos, ki je popeljal Salonit do izenačenja v nizih. V tretjem so Kanalci vodili z 19:17, a so gostitelji uprizorili zasuk in si tudi v četrtem nizu priigrali prednost 12:9. Pobude niso izkoristili, tehtnica pa se je nato nagnila na kanalsko stran. Po izenačenju na 15:15 so Savinjčanom v četrtem nizu prepustili le dve točki, v skrajšani igri petega pa so tekmecu takoj ušli na neulovljivo prednost 7:1.

Gen-I Volley : Nova KBM Branik 1:3

NOVA GORICA > Mestna dvorana, gledalcev 100, sodnika: Markelj (Bled), Klinar (Žirovnica); po nizih: -21, -15, 18, -20.

Gen-I Volley: Vukčević 1, Burilo, Bavdaž, Zbičajnik 2, Aumann 10, Š. Marušič 3, Djukić 9, Kolbl 12, Pahor, P. Marušič, Dvorščak, Valenčič 15. Trener: Luigi Schiavon.

Novogoričanke so po osmih zaporednih zmagah doživele poraz, ki pa ni bil nepričakovan. Vodilnim Mariborčankam so tako kot na prvi medsebojni tekmi, ko so tudi zadnjič zapustile igrišče sklonjenih glav, nudile čvrst odpor in jim celo odščipnile niz, skupno šele tretjega v letošnji sezoni. Na koncu sta vendarle prevladali večja stanovitnost v igri in udarnost napadalnih zaključkov gostij, pri katerih se ni posebej poznala odsotnost Marine Cvetanović. Razmerja moči so še vedno na strani Mariborčank, ki bodo tudi novogoriške tekmice v polfinalu zaključnega turnirja četverice pokala Slovenije, 8. januarja v Kamniku. Je pa jasno, da lahko Novogoričanke z nepopustljivostjo kaznujejo morebitni lahkotnejši pristop favoritinj. To se je potrdilo v tretjem nizu, ki so ga dobile Novogoričanke, v posameznih obdobjih pa tudi v preostalih nizih. ASO, STA


Najbolj brano