So najboljše prihranili za konec?

Zadnjo tekmo v letošnjem koledarskem letu bodo košarkarji Portoroža odigrali nocoj v Rogaški Slatini (ob 19. uri), kjer bodo kljub slabi formi skušali presenetiti domačo Rogaško.

Vjeka Petroviča (desno) in ostale ladjarje čaka drevi težka naloga. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Vjeka Petroviča (desno) in ostale ladjarje čaka drevi težka naloga. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

PORTOROŽ > Gostovanje v zdraviliškem mestecu za Portorožane nikakor ne prihaja ob pravem času, saj je moštvo med tednom doživelo visok domač poraz proti Šenčurju v pokalnem tekmovanju, večina moštva pa nestrpno pričakuje krajši praznični premor.

Ta bo namenjen lizanju ran, saj v ekipi praktično ni košarkarja, ki se ne bi boril s takšnimi ali drugačnimi (zdravstvenimi) težavami. Četrtouvrščeno moštvo Lige Telemach bo drevi favorit, medtem ko predzadnji ladjarji lahko le potihem upajo na morebitno presenečenje. Po prepričljivi domači prvenstveni zmagi proti Elektri so Portorožani v torek proti Šenčurju spet potrdili, da se kljub zelo izkušeni zasedbi v letošnji sezoni preprosto ne morejo izogniti velikim nihanjem. Preverjena domača zasedba bo drevi vsakršno popuščanje zagotovo s pridom izkoristila, glavno breme pri Rogaški pa nosijo člani prve peterke na čelu s prvim strelcem lige Sandijem Čebularjem (19,4 točke na tekmo), ki ga bo drevi najverjetneje v svoje “varstvo” prevzel Vjeko Petrović. Stanje v spodnjem delu lestvice je izjemno izenačeno, tako da bi Portorožani z morebitno zmago naredili velik posel in si priigrali lepo božično darilo, a bodo morali za uspeh proti najučinkovitejši zasedbi prvoligaškega tekmovanja (81,4 točke na tekmo) prikazati najboljšo predstavo v dosedanjem delu prvenstva.

SM


Najbolj brano