Snežana Vukmirovič odpovedala nastop na dvoranskem EP

Ena najboljših slovenskih atletinj Snežana Vukmirovič (Mass) je zaradi poškodbe odpovedala nastop na dvoranskem evropskem prvenstvu, ki bo konec prihodnjega tedna v Pragi.

Snežana Vukmirovič Foto: STA
Snežana Vukmirovič Foto: STA

LJUBLJANA > “Boli me hrbet in lahko le tečem, ne morem pa skakati. Moji cilji za EP so bili visoki in ne želim na Češko potovati kot turistka,” je pojasnila Koprčanka Snežana Vukmirovič.

Vukmirovičeva je želela nadaljevati ali celo izboljšati niz uspešnih nastopov v zadnjih letih. Na dvoranskem EP leta 2011 v Parizu je 33-letna atletinja na četrtem mestu za las zgrešila odličje, leta 2013 je bila deveta na svetovnem prvenstvu v Moskvi in druga na sredozemskih igrah v Turčiji, lani pa sedma na evropskem prvenstvu v Zürichu.

“Bolečine in težave v hrbtu, ki so se začele že po prvi tekmi v tej zimski sezoni, so se preselile tudi v biceps in prepono. Žal še niso ugotovili, za kakšno poškodbo gre in močno upam, da bo to znano po jutrišnji magnetni resonanci. Za mano so trije tedni terapij, vendar se stanje ni popravilo, zato sem se odločila, da na EP ne potujem. Želim se povsem pozdraviti in nato pripraviti za poletno sezono in vrhunec, ki bo na svetovnem prvenstvu v Pekingu,” je pojasnila Vukmirovičeva.

STA


Najbolj brano