Smučarsko kariero končala oblečena kot Pocahontas

Konec letošnje zimske sezone je pomenil veliko prelomnico v življenjih dveh vrhunskih alpskih smučark. Ob koncu minulega tedna sta se od belega cirkusa poslovili Švicarka Nadja Jnglin-Kamer in Francozinja Marion Bertrand, ki je za zadnji nastop izbrala državno prvenstvo v slalomu, nastopila pa je oblečena v indijansko princesko Pocahontas.

Marion Bertrand Foto: Facebook/Marion Bertrand
Marion Bertrand Foto: Facebook/Marion Bertrand

SERRE CHEVALIER > Švicarska smučarka Nadja Jnglin-Kamer je odločitev o koncu tekmovalne poti sporočila v St. Moritzu. Za konec sodelovanja v svetovnem pokalu se je 28-letna smučarka odločila zaradi številnih poškodb, ki so pustile posledice na njenem telesu, zaradi česar se ni več mogla vrniti v vrhunsko formo.

Jnglin-Kamerjeva je v času aktivne kariere, prvič je v svetovnem pokalu nastopila stara osemnajst let, zbrala pet uvrstitev na stopničke, vse stopničke je osvojila v smuku. Najbližje kolajni na največjih tekmovanjih je bila leta 2013, ko je bila na svetovnem prvenstvu v Schladmingu leta 2013 četrta, od smukaškega brona pa so jo ločile le štiri stotinke sekunde.

Takrat je bila bronasta Nemka Maria Höfl-Riesch, druga je bila Italijanka Nadia Fanchini, zmagala je Francozinja Marion Rolland. Slovenska šampionka Tina Maze je bila sedma.

“Seveda, logično, da bi si želela vsaj enkrat okusiti slast zmage v svetovnem pokalu ter osvojiti vsaj eno kolajno na svetovnem prvenstvu ali olimpijskih igrah. Vendar pa sem ne glede na vse zadovoljna s svojimi dosežki, saj si še kot otrok nikoli nisem predstavljala, da bom imela takšno tekmovalno pot,” je dejala Švicarka, ki se že veseli nove svobode in prostega časa ter dolgih počitnic, ki jih bo preživela skupaj z možem.

Tudi 30-letna Marion Bertrand se je odločila, da bo prav letos odprla novo poglavje v knjigi svojega življenja. Za sklepno dejanje tekmovalne poti je izbrala francosko državno prvenstvo v Serre Chevalierju. Kot zadnja tekma pa bo v njeni statistiki zabeležen odstop v prvi vožnji slalomske preizkušnje. Ta nastop je bil nekaj posebnega, saj se je zelo zabavala, med količki pa je vijugala oblečena kot Pocahontas, ob prihodu v cilj so jo obkrožile njene moštvene kolegice in jo dvignile na ramena.

Bertrandova je zbrala 120 startov v svetovnem pokalu, a se nikoli ni uvrstila na stopničke, edino uvrstitev v prvo deseterico je vpisala z osmim mestom na veleslalomu v Aspnu leta 2008. Pred Bertrandovo sta se letos tekmovalno upokojili še dve Francozinji Marion Rolland in Marie Marchand-Arvier.

STA


Najbolj brano