Slovo prvega nosilca

V prvem krogu teniškega turnirja Tilia Slovenia Open, ki se je v ponedeljek začel v Portorožu, je danes ekspresno izpadel prvi nosilec, Španec Marcel Granollers. Presenetljivo pa se je v drugi krog uvrstil 20-letni Aljaž Radinski, ki na turnirju, tako kot tudi ostala dva Slovenca, nastopa s povabilom organizatorja.

Prvi nosilec, Španec Marcel Granollers, se je hitro poslovil od 
Portoroža.  Foto: Alja Tasi
Prvi nosilec, Španec Marcel Granollers, se je hitro poslovil od Portoroža.  Foto: Alja Tasi

PORTOROŽ > Aljaž Radinski je z uvrstitvijo v drugi krog ATP Challenger turnirja z nagradnim skladom 42.500 evrov dosegel uspeh kariere. Premagal je 24-letnega Japonca Hirokija Moriyo, ki je bil na začetku letošnje sezone še na 143. mestu lestvice ATP, trenutno pa je na 213. mestu.

20-letni Mariborčan je 1176. tenisač na svetu in še nikoli prej ni premagal igralca, ki bi bil tako visoko uvrščen na ATP lestvici. “Sprva sem imel malce treme,” je priznal Radinski. “Igral sem svojo igro. Tudi naprej bom igral tako, saj nimam kaj izgubiti.”

Japonec je bil proti Radinskemu povsem nemočen, celo tako, da se je znesel nad loparjem. Jezen je bil tudi prvi nosilec turnirja Marcel Granollers (72. ATP). S 7:6(7:4) in 6:2 ga je premagal lanski polfinalist Porotoroža Evgeny Donskoy (138. ATP). Pred tremi dnevi je Rus Španca premagal v polfinalu turnirja v Španiji, v Portorožu pa se je žreb poigral z obema tenisačema in ju drug nasproti drugemu postavil že v prvem krogu.

Po Donskoyjevem mnenju se je dvoboj prevesil v njegovo korist v podaljšani igri izenačenega prvega niza, ki je trajal približno uro. Granollers je na začetku drugega niza storil vse, da bi obrnil potek igre. Razjezil se je na glavnega sodnika, češ da mu je že trikrat napačno odvzel točko ter pri rezultatu 1:0 za Rusa in izenačenju 40:40 v drugi igri zahteval posredovanje vodje turnirja. “Eno ali dve napaki še lahko toleriram, tri pa ne,” se je jezil.

Po kratki prekinitvi se je dvoboj nadaljeval, vendar ne v korist Španca, saj je Donskoy drugo igro dobil. V tretji je Granollersu uspelo odvzeti servis nasprotniku in v nadaljevanju izenačiti na 2:2. Ko pa je Donskoy Špancu še drugič odvzel servis in povedel s 4:2, je imel pot do zmage na široko odprto. “Dobro se počutim. Bil sem nekoliko bolj samozavesten od nasprotnika. Še naprej bom na tem turnirju igral na vso moč, saj sem fizično dobro pripravljen,” je bil zadovoljen Donskoy.

Drugi od treh domačih igralcev v glavnem žrebu, najboljši slovenski mladinec Jaka Kaplja, je z 2:6 in 1:6 izgubil proti četrtemu nosilcu, Slovaku Lukašu Lacku. Granollers pa ni bil edini nosilec, ki je izpadel že v prvem krogu. Po njegovi poti je šel tudi tretjepostavljeni Belgijec Kimmer Coppejans. S 6:1 in 6:2 ga je ugnal Francoz Jonathan Eyserric, ki bo danes naslednji tekmec Radinskega.

ALJA TASI


Najbolj brano