Slovenski šport ostal brez večkratne državne prvakinje v spustu z gorskimi kolesi

Slovenski gorsko kolesarski šport je pretresla novica, da je v Kamniku umrla 26-letna Zarja Černilogar, tekmovalka v spustu slovenske profesionalne ekipe Unior Tools Team. Večkratno slovensko državno prvakinjo so v nedeljo zvečer našli pod nedostopnim obzidjem kamniškega Malega gradu, po dolgem reševanju pa je bilo zanjo že prepozno.

Umrla je Zarja Černilogar, tekmovalka v spustu slovenske 
profesionalne ekipe Unior Tools Team, večkratna državna 
prvakinja. Foto: STA
Umrla je Zarja Černilogar, tekmovalka v spustu slovenske profesionalne ekipe Unior Tools Team, večkratna državna prvakinja. Foto: STA

LJUBLJANA > Šestindvajsetletna Kranjčanka se je v petek udeležila dirke v enduru v Kamniku, zvečer šla na koncert v sklopu Kamfest, nato pa izginila. V nedeljo so jo začeli iskati. Tamkajšnji reševalci so v nedeljo popoldan pod nedostopnim obzidjem kamniškega gradu našli negibno žensko, po več urah reševanja se je izkazalo, da gre za Zarjo Černilogar.

Zarja Černilogar, dolgoletna slovenska reprezentantka, je veljala za eno najhitrejših evropskih tekmovalk v spustu. Dvakrat je zmagala v skupnem seštevku evropskega pokala, na tekmah svetovnega pokala je bila najviše na osmem mestu leta 2014 v Meribelu, v top 10 je končala še dvakrat. Na domačih tleh je petkrat osvojila naslov državne prvakinje in večkrat seštevek slovenskega pokala.

Černilogarjeva je iz kolesarske družine, njena mama je Milena Černilogar Radež, nekdanja predsednica Kolesarske zveze Slovenije.

STA


Najbolj brano