Slovenski smučarji kondicijo nabirajo na Goriškem

Slovenski alpski smučarji so v teh dneh na štiritedenskih kondicijskih pripravah na Goriškem. Deset smučarskih reprezentantov - Boštjan Kline, Štefan Hadalin, Rok Perko, Žan Kranjec, Martin Čater, Miha Hrobat, Žan Grošelj, Jakob Špik, Aljaž Dvornik in Dušan Senčar - trenirajo pod budnim očesom Andree Massija in kondicijske trenerke Nike Radjenovič.

Trenirajo pod budnim očesom Andree Massija in kondicijske 
trenerke Nike Radjenovič. Foto: Igor Mušič
Trenirajo pod budnim očesom Andree Massija in kondicijske trenerke Nike Radjenovič. Foto: Igor Mušič

ŠEMPETER PRI GORICI > Bazni tabor za priprave, ki bodo trajale do konca junija, je v solkanskem hotelu Sabotin, priprave potekajo na številnih zunanjih in notranjih lokacijah na Goriškem, tudi na italijanski strani. Glavnina treningov sicer poteka v naravi in v Športnem parku Nova Gorica, večkrat pa zaidejo tudi v Hit Šport center v Šempeter pri Gorici.

"Danes zjutraj smo bili na peščeni plaži v Gradežu, kjer smo dve uri in 15 minut izvajali različne poskoke, šprinte in drugo," je pojasnil Massi. Z delom in napredkom reprezentantov je zadovoljen, delajo pa tako na telesni kot tudi psihološki pripravi tekmovalcev.

Priprave so zelo naporne in intenzivne, kar so reprezentanti po lanskoletnih izkušnjah tudi pričakovali. Po Massijevih besedah so nekateri reprezentanti prišli že na priprave bolj pripravljeni od drugih, kljub temu pa sta bila prva dva tedna zanje izjemno naporna.

Z dosedanjim potekom priprav so tudi smučarski reprezentanti zelo zadovoljni, treningi so raznoliki in naporni, je na današnji novinarski konferenci povedal Boštjan Kline.

Naravni pogoji z milo mediteransko klimo na Goriškem, kjer je dobro poskrbljeno tudi za športno infrastrukturo, so odličen pogoj za razvoj športnega turizma, pa so prepričani v družbi Hit, ki je alpskim smučarjem ponudila gostoljubje. V zadnjem času zato vlagajo precej napora v promocijo različnih športnih programov, je povedal vodja trženja in prodaje v Hitu Borut Fakin, saj namenjajo pozornost pri ustreznih namestitvah kot tudi drugih storitvah za športnike, kot so prehrana, ustrezna regeneracija, pranje dresov in drugo.

V skupini Hit pa posebno pozornost namenjajo tudi njihovi destinaciji v Kranjski Gori, ki ima pomembno vlogo pri razvoju aktivnosti športnega turizma. Hit Alpinea sodeluje kot partner in sponzor Smučarske zveze Slovenije.

STA


Najbolj brano