Slovenski skakalec Prišlič po hudi nesreči v umetni komi

Smučarski skakalec Ernest Prišlič, član slovenske reprezentance B, je doživel hudo nesrečo. V nedeljo ga je v Planici zbil voznik osebnega vozila, šlo naj bi za pogodbenega delavca Nordijskega centra Planica. Skakalec je utrpel hude poškodbe glave, njegovo življenje visi na nitki.

Slovenski skakalec Ernest Prišlič je po hudi nesreči v umetni 
komi. Foto: STA
Slovenski skakalec Ernest Prišlič je po hudi nesreči v umetni komi. Foto: STA

LJUBLJANA > Nesreča se je zgodila že v nedeljo, ko se je reprezentanca B v smučarskih skokih, pripravljala za uvodne tekme celinskega pokala 2016/17, ki se bo v petek začel v Vikersundu. Na svojih spletnih straneh je Delo poročalo, da je 23-letnega skakalca Ernesta Prišliča med ogrevanjem oziroma tekom v dolini pod Poncami nedaleč stran od osrednjega objekta Nordijskega centra zbil avtomobil.

Osebno vozilo, udeleženo v nesreči, je po podatkih STA vozil pogodbeni delavec nordijskega centra Planica. Nesreča se je zgodila na občinski cesti, ki pelje proti skakalnicam pod Poncami. Skakalca SK Zagorje, ki je dobil udarec v glavo, so po nesreči prepeljali s helikopterjem v ljubljanski Klinični center, kjer se zdravniki borijo za njegovo življenje. Skakalec je po prvih neuradnih podatkih utrpel hujše poškodbe glave, imel naj bi možgansko krvavitev, ter zlom golenice.

Prišlič še vedno leži v umetni komi. Po neuradnih podatkih naj bi ga vsaj 14 dni ohranjali v umetni komi, s katero želijo zmanjšati krvavitve v možganih in zatekanje možganov. Njegovo stanje je trenutno stabilno. Če ne bo zapletov, bi ga po dveh tednih lahko začeli prebujati, so povedali neuradni viri.

Smučarska zveza Slovenije o hudi nesreči mladega skakalca ni obveščala javnosti. Novice so se razširile po družbenih omrežjih, o nesreči je že pred tremi dnevi med prvimi javno poročal poljski spletni portal sport.tvn24.pl. Ta navaja, da je policija že sprožila preiskavo.

Nesrečo naj bi povzročil voznik, ki na širšem in preglednem delu ceste v Planico ni videl Prišliča, z njim je v času nesreče, vse se je dogajalo v dopoldanskih urah, tekel še en skakalec. Gre za edino cesto v Planico, ki jo med pripravami za tek uporabljalo člani smučarskih reprezentanc.

Člani skakalne ekipe so bili po nesreči v hudem šoku, nesreča jih je zelo prizadela. V strokovnem štabu reprezentanc so se zato odločili, da bodo začasno priprave odpovedali. “Na Smučarski zvezi Slovenije globoko obžalujemo nedeljsko hudo prometno nesrečo, ki se je zgodila v Planici. Vsem članom slovenske skakalne B reprezentance, ki so bili v času nesreče na pripravah v Planici, smo ponudili pomoč in po posvetu z ustreznimi strokovnjaki sprejeli nekaj odločitev, ki bodo vplivale na nadaljnji proces treningov in tekmovanj. V tem trenutku so vse naše misli usmerjene samo k izboljšanju zdravstvenega stanja poškodovanca. Za podrobnosti o prometni nesreči in zdravstvenem stanju poškodovanca se prosim obrnite na pristojne organe, saj v zvezi s tem nismo pristojni za dajanje izjav,” je danes sporočil predstavnik za odnose z javnostmi pri Smučarski zvezi Slovenije Tomi Trbovc.

STA


Najbolj brano