Slovenski rokometaši z lepo popotnico v Vroclav

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v današnji pripravljalni tekmi v Kopru premagala Hrvaško z 32:17 (14:12).

 Slovenski selektor Veselin Vujović si bo po štirih pripravljalnih 
tekmah v tem tednu vzel dan ali dva časa ter izbral 16 
potnikov za Vroclav. Foto: Simon Maljevac
Slovenski selektor Veselin Vujović si bo po štirih pripravljalnih tekmah v tem tednu vzel dan ali dva časa ter izbral 16 potnikov za Vroclav. Foto: Simon Maljevac

KOPER > Slovenski selektor Veselin Vujović si bo po štirih pripravljalnih tekmah v tem tednu vzel dan ali dva časa ter izbral 16 potnikov za Vroclav, kjer Slovenijo v prvem delu sklepnega turnirja čakajo obračuni s Švedsko (16. januar), Španijo (18. januar) in Nemčijo (20. januar).

Arena Bonifika, gledalcev 3200, sodnika: Sok in Lah (oba Slovenija). Slovenija: Skok, Škof, Lesjak, Zarabec 2, Marguč 7, Kavtičnik, Dolenec 2, Cingesar 2, Skube 2, Poteko, Cehte, Miklavčič 2, M. Žvižej 4, L. Žvižej 1, Blagotinšek 1, Gaber, Zorman, Razgor, Bombač 1, Gajić 6, Mačkovšek 2. Hrvaška: Stevanović, F. Ivić, Alilović, Marić 2, Kopljar 2, Gojun, Horvat 3 (3), Karačić 2, Kozina, Š. Ivić, Štrlek 4, Čupić, Kovačević, Mamić, Šebetić 1, Slišković 2, Cindrić, Brozović 1. Sedemmetrovke: Slovenija 4 (4), Hrvaška 4 (3). Izključitve: Slovenija 8, Hrvaška 4 minute.

Vujović je na minulih treh dvobojih dodobra premešal postave, na koprski generalki za Poljsko pa je v uvodno sedmerko postavil vratarja Gorazda Škofa, krilna igralca Dragana Gajića in Luko Žvižeja, zunanje igralce Vida Kavtičnika, Deana Bombača in Boruta Mačkovška ter krožnega napadalca Vida Poteka, v obrambi pa je Miha Žvižej menjal Mačkovška. Uvodna postava si za svoje delo v obrambi v postavitvi 5-1 zasluži solidno oceno, bolj je šepalo v napadu, kjer zavoljo dokaj “počasne žoge” ni našla načina, da prebije visok hrvaški blok.

Do 15. minute je bila tekma povsem odprta (5:5), Vujović pa je počasi “v ogenj” poslal Jureta Dolenca, Uroša Zormana, Mateja Gabra in Sebastiana Skubeta. “Sveža kri” je v 17. minuti poskrbela za vodstvo s 7:5, a Hrvati - pri katerih je zaradi preutrujenosti manjkal ideolog igre Domagoj Duvnjak - so jih pet minut kasneje ujeli in izenačili na 8:8, dve minuti kasneje pa jim po izključitvi Dolenca ušli na gol (9:10).

A Slovenija je v končnici polčasa končno pokazala pravi obraz, predvsem je prvič na dvoboju v 27. minuti izpeljala protinapada ter si po golih Gašperja Marguča in Darka Cingesarja priigrala najvišje vodstvo na tekmi (13:10), na polčas pa se podala z dvema goloma prednosti (14:12).

Druga polovica tekme je minila v absolutni prevladi slovenskih rokometašev. Navzlic zanimivi zunanji vrsti - ob Bombaču sta jo tvorila še Miha Zarabec in David Miklavčič - so imeli vse niti igre v svojih rokah. Obramba je bila na visoki ravni (med 37. in 58. minuto sploh ni prejela gola), igra v napadu raznolika, po njej pa so si gostitelji v 57. minuti priigrali vodstvo 15 golov (30:15).

Slovenska rokometna reprezentanca je v sklopu priprav za bližnje evropsko prvenstvo med 15. in 31. januarjem na Poljskem odigrala štiri pripravljalne tekme, na njih pa je v Krškem in Celju dvakrat remizirala z Makedonijo, v Ivanič gradu izgubila s Hrvaško, v generalki pred odhodom v Vroclav pa danes v Kopru visoko premagala Hrvaško.

Vujović je praktično celoten drugi polčas vztrajal s to zunanjo vrsto, menjaval je le igralce na krilnem položaju in mestu krožnega. Polna dvorana Bonifika je bila ob atraktivnih potezah slovenskih rokometašev navdušena, na koncu so jo nagradili z gromkim aplavzom in z ovacijami pospremili visoko zmago nad sosedi.

STA


Najbolj brano