Tokrat je šlo bolj na tesno

Slovenski rokometaši so na prijateljski tekmi v Kopru še drugič ugnali Hrvaško, s katero se bodo pred odhodom na olimpijske igre pomerili tudi v torek v Opatiji. Danes je šlo v Bonifiki, kjer se je zbralo 3000 gledalcev, bolj na tesno kot januarja. Gostitelji so zmagali s 27:25 (13:9).

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Na tekmi, v kateri sta selektorja po pričakovanjih precej kombinirala v obrambi in napadu. je imela Slovenija sprva rahlo rezultatsko pobudo, a Veselin Vujović še zdaleč ni bil zadovoljen z učinkom. Ne v obrambi, kjer je zamujal Gaber, ne v napadu, v katerem je Vid Kavtičnik izgubljal žoge. Še pred polovico prvega dela sta ju zamenjala Blaž Blagotinšek in Jure Dolenec, ki sta dala potreben impulz slovenskemu napadu. V obrambi je zanj poskrbel vratar Gorazd Škof, ki je v prvem polčasu, prišel do dvomestnega števila zaustavljenih strelov. Skupaj jih je zbral enajst. Hrvati so sicer v 17. minuti prišli do prvega in edinega vodstva na tekmi, v zadnji tretjini prvega polčasa pa se je tehtnica nagnila na slovensko stran. Medtem je vstopil tudi ljubljenec domačega občinstva Dean Bombač, ki se je izkazal kot podajalec. Vodilno strelsko vlogo pa je prevzel Marko Bezjak, Slovenija pa se je do odmora odlepila.

Slovenija je igrala v naslednji postavi: Skok, Škof, Lesjak, Blagotinšek 4, Henigman 1, Marguč 3, Kavtičnik 2, Janc 1, Dolenec 2, Cingesar 1, Skube, Poteko 1, Miklavčič, Gaber 2, Zorman, Bezjak 4, Razgor, Zarabec 3 (1), Bombač 3. Selektor: Veselin Vujović.

Hrvaški uvod v drugi polčas je bil učinkovitejši. Marko Kopljar in Domagoj Duvnjak sta rešetala slovenski gol, v katerega je vstopil Urban Lesjak. Naši južni sosedje so se z delnim izidom 4:1 približali na zadetek zaostanka. Hrvaški juriš je zaustavil Bombač, ki je v nadaljevanju prevzel strelsko vlogo. S tremi goli v kratkem obdobju je s soigralci spet vzpostavil razliko štirih zadetkov. Intenzivnost se je, kot je že običaj na obračunih izenačenih tekmecev, stopnjevala. Ko so se Hrvati v 54. minuti približali le na gol, je na igrišče spet stopil Bombač, Slovenija pa je dvakrat zapored izigrala hrvaško obrambo. Na drugi strani so z razdalje uspešno zadevali tudi Hrvati, ki so imeli dve minuti pred koncem celo napad za izenačenje. Kopljar je zakorakal, tako kot tudi v prejšnji akciji Bombač, ki mu je nesrečno spodrsnilo. Z bolečo grimaso je zapustil igrišče, a brez posledic. Slovensko zmago je z zadnjim golom na tekmi minuto pred koncem potrdil Zarabec. ”Moram pohvaliti igralce, ki so se v trenutkih hrvaškega naleta dobro odzvali - mirno in taktično zrelo. Nekoliko je šepal centralni del obrambe, kar pa je tudi posledica posamične kakovosti hrvaških rokometašev. Še enkrat pa se je Koper izkazal kot pravi gostitelj. Vedno je prijetno igrati pred takšnim občinstvom,” je povedal Vujović. ALEŠ SORTA


Najbolj brano