Slovenski rokometaši po uvrstitvi na OI spet doma

Slovenska moška rokometna reprezentanca se je vrnila v domovino, potem ko si je na kvalifikacijskem turnirju v Malmöju zagotovila nastop na letošnjih olimpijskih igrah. Izbranci selektorja Veselina Vujovića so tudi v Termah Čatež, kjer so opravili dobršen del priprav, doživeli lep sprejem po tretji uvrstitvi na OI.

 Foto: Ihf
Foto: Ihf

LJUBLJANA > "Konec tekme proti Iranu je bila prava odrešitev. Bili smo nervozni, nismo se mogli odpraviti k popoldanskemu počitku, čeprav smo se zavedali, da igramo proti Iranu, za katerega se je vedelo, da ga bomo premagali. Res z veliko nestrpnostjo smo čakali ta obračun. Zame je ta uspeh kot zlata medalja. Hvala soigralcem, ki so v obrambi in napadu opravili levji delež pri tem uspehu, ter strokovnemu vodstvu, na čelu s selektorjem, za izredno dobro pripravo na tekme. Prvo mesto v kvalifikacijski skupini in vozovnica za Rio sta tu," je ob prihodu sporočil vratar Gorazd Škof, medtem ko je nasmejani selektor Veselin Vujović dodal: "Kot igralec sem sodeloval na dveh olimpijskih igrah, te v Riu pa bodo druge tudi v vlogi trenerja. V tej vlogi še nisem osvojil medalje, zato mi je to velik cilj, saj gre za fenomenalno stvar."

Rio 2016 bo tretja olimpijska postaja moške rokometne reprezentance po Sydneyju 2000, ko je bila osma, in Atenah 2004, ko je bila enajsta.

Kot so po vrnitvi sporočili z Rokometne zveze Slovenije, se igralci zdaj vračajo h klubom, večina tistih, ki igra na tujem, je to storila iz Danske, vnovič pa se bodo zbrali v začetku junija, ko se bodo začele priprave na kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2017 v Franciji.

Slovenijo v pripravah na OI čakata še tekmi 11. junija ob 15.00 v Celju in štiri dni pozneje v Stavangerju, obe z Norveško.

Žreb skupin za olimpijske igre bo 29. aprila, še prej, ta četrtek ob 10.30, pa bo v Dubrovniku tudi žreb kvalifikacijskih skupin za nastop na evropskem prvenstvu 2018 na Hrvaškem.

STA


Najbolj brano