Slovenski rokometaši mladinski olimpijski prvaki

Slovenija je na mladinskih olimpijskih igrah v kitajskem Nanjingu osvojila še zlato kolajno. Zanjo je poskrbela rokometna reprezentanca, ki je v finalu z 31:25 (13:11) premagala branilce naslova iz Singapurja 2010 Egipčane.

Slovenija je na mladinskih olimpijskih igrah v kitajskem Nanjingu osvojila še zlato kolajno Foto: STA
Slovenija je na mladinskih olimpijskih igrah v kitajskem Nanjingu osvojila še zlato kolajno Foto: STA

NANJING > V velikem finalu v Nanjingu sta si nasproti stali še neporaženi ekipi, zmagovalka zadnjega poletnega olimpijskega festivala v Utrechtu Slovenija in zmagovalec prvih poletnih MOI v Singapurju Egipt.

Mladi Slovenci so v 20. minuti povedli z 8:5 in vse je kazalo, da so Egipčane zlomili. Vendar se slednji niso dali, hitro so vrnili z dvema hitrima goloma. V 24. minuti je Slovenija znova pobegnila na + 3 (10:7), a na odmor odšla s 13:11.

Uvod drugega polčasa je bil enak prvemu, Egipt pa je izid zadnjič poravnal na 17:17. Nato je slovenska vrsta zadela trikrat zapored, v 50. minuti pa je njena prednost bila 26:19. Zmagovalec je bil odločen, Slovenija pa je do konca tekma izpeljala še nekaj atraktivnih akcij za gledalce, ki so jih glasno podpirali.

Najboljša strelca Slovenije sta bila tokrat Celjana Blaž Janc in Gašper Marguč, oba sta se ustavila pri osmih golih.

Zlato odličje so si okrog vratu nadeli Jakob Beđeti, Aleks Kavčič, Urh Kastelic, Matic Kotar, Jan Prevolnik, Rok Cvetko, Žiga Urbič, Blaž Janc, Jaka Malus, Gal Marguč, Luka Kikanović, Tilen Sokolič, Darko Stojnić in Leon Rašo.

V obračunu za bron je Norveška s 33:25 premagala Katar.

Slovenija ima zdaj v nekdanji kitajski prestolnici odličja vseh barv. Zlati rokometaši so se pridružili srebrnima košarkarjema Eli Mičunović in Žigi Lahu ter bronastim plavalki Nastji Govejšek, atletinji Ledi Krošelj in judoistki Maruši Štangar, ki je bila dvakrat tretja.

STA


Najbolj brano