Slovenski pokal v karateju: Gorica četrta

V nedeljo je ŠD Gorica v športni dvorani v Kanalu gostila tretjo tekmo slovenskega pokala za mlajše kategorije. V skupnem seštevku uspešnosti so bili gostitelji četrti.

ŠD Gorica je na tretjo tekmo slovenskega pokala  privabilo 
305 tekmovalcev in tekmovalk. Foto: Igor Mušič
ŠD Gorica je na tretjo tekmo slovenskega pokala privabilo 305 tekmovalcev in tekmovalk. Foto: Igor Mušič

KANAL > Karate zveza Slovenije, novogoriško ŠD Gorica in OŠ Kanal so v nedeljo priredili tretjo tekmo slovenskega pokala mlajših kategorij - od začetnikov do 18. leta starosti. V borbah in katah se je pomerilo kar 305 fantov in deklet iz 39 klubov.

Novogoriški gostitelji so bili pred polnimi tribunami (predvsem staršev, ki so pomagali tudi pri izvedbi tekmovanja) s 16-člansko zasedbo po številu odličij (deset) ekipno najuspešnejši primorski klub. Zasedli so četrto mesto. Najboljši je bil KK Kranj pred Trbovljami in Shotokanom iz Velenja. Med primorskimi klubi velja omeniti še šesto mesto idrijskega Kolektorja.

Ostali najboljši primorski dosežki starejših kategorij, borbe, ml. kadeti, nad 55 kg: 2. Ajan Prelc; do 50: 3. Enej Rizmanovski (oba Postojna); do 45 kg: 1. Žan Peternel (Gorica); ml. kadetinje, do 45: 3. Lara Djaković (Mawashi Po.); dečki do 45 : 1. Igor Abramović; do 40: 3. Luka Radić (oba Gorica); deklice nad 40: 2. Larisa Mujagić; do 40: 3. Maša Magajna (obe Mawashi P.); kate, dečki: 3. Luka Radić (Gorica); deklice: 3. Maša Magajna (Maweashi P.).

Primorci so bili odlični tudi v zahtevnejših starejših kategorijah. Tako je med mladinci v skupini do 61 kg zmagal član idrijskega Kolektorja Tit Primožič, v kategoriji do 68 kg pa je bil drugi borec DBV Piran Boštjan Budin. Med vrstnicami je bila v kategoriji do 59 kg najboljša Idrijčanka Petra Zajc.

Primorci so zapolnili stopničke še v kadetski kategoriji, v kateri je v skupini do 63 kg zmagal član domačega kluba ŠD Gorica, Teodor Zlatkov, v kategoriji do 70 kg pa sta si bron razdelila njegova klubska kolega Aljaž Krpan in Aljaž Kacin. Enako uspešen v kategoriji do 57 kg je bil Idrijčan Benjamin Bajuk.

Najboljša novogoriška karateistka, državna reprezentantka za letošnje SP, Kati Florjančič, je v lasu kanalskega turnirja tekmovala na 24. mednarodnem pokalu Benetk, kjer je zmagala v svoji kategoriji. IM


Najbolj brano