Slovenski odbojkarji na mivki v polfinalu olimpijskih kvalifikacij

Slovenski odbojkarji na mivki so se uvrstili v polfinale drugega kroga olimpijskih kvalifikacij turnirja na Danskem. Slovenci so si nastop med najboljšo četverico zagotovili z zmagama proti Luksemburgu in Hrvaški, Slovenke pa so bile boljše od Islandk.

Slovenski odbojkarji na mivki so si priborili polfinale olimpijskih kvalifikacij
Slovenski odbojkarji na mivki so si priborili polfinale olimpijskih kvalifikacij 

ODENSE > Prva sta na mivko stopila slovenska prvaka Pokeršnik in Bedrač, ki sta bila prepričljivo, z 21:15 in 21:11, boljša od luksemburške naveze Ben Angelsberg/Djamel Bernard Belhaouci. Tudi druga predstavnika Slovenije, Leo Mohorič in Klemen Ponikvar, nista imela večjih težav z Gilom Nizardom in Andyjem Königom. Do zmage z 21:11 in 21:11 sta primorska odbojkarja prišla po 31. minutah igre.

Nato je slovenskim odbojkarjem nasproti stala Hrvaška. Pokeršnik in Bedrač sta svojo nalogo znova opravila z odliko in z 21:15 in 21:19 ter premagala Nikšo Dell'Orca, dobitnika srebra na evropskem mladinskem prvenstvu leta 2009, ter njegovega soigralca Ivana Đorđevića, Mohorič in Ponikvar pa sta proti Ivanu Zeljkoviću in Filipu Siliću Sloveniji priborila nastop med četverico najboljših. Slovenca sta bila boljša z 18:21, 21:15 in 15:12.

Tudi reprezentanca Hrvaške se je, kljub porazu, uvrstila v polfinale, a so si slovenski odbojkarji z zmago priigrali boljše izhodišče, saj bodo imeli, vsaj na papirju, lažje delo. Kaj lahko se namreč zgodi, da bodo znova zaigrali prav proti Luksemburgu.

Slovenke so za uvrstitev v polfinale potrebovale le zmago v drugem krogu kvalifikacijskega turnirja, saj so bile v prvem proste. Kot prvi sta za Slovenijo zaigrali državni podprvakinji Ana Skarlovnik in Jelena Pešič, ki sta bili z 21:13 in 21:14 boljši od Islandk Thelme Dögg Gretarsdottir in Jone Vigfusdottir, državni prvakinji v kategoriji do 21 let ter devetouvrščeni z minulega evropskega prvenstva do 20 let, Nina Lovšin in Tjaša Jančar, pa sta do zmage nad Elisabet Einarsdottir in Berglind Gigjo Jonsdottir prišli po treh nizih (21:12, 11:21, 17:15).

V nedeljskem polfinalu bodo naše odbojkarice zaigrale proti Madžarkam. Skarlovnikova in Pešičeva se bosta za finale borili proti Beati Matrai in Krisztini Nagy, Lovšinova in Jančarjeva pa proti Eniki Lakatos in Eszter Lutter.

STA


Najbolj brano