Slovenski jadralci na robu deseterice

Jadralke in jadralci so na predolimpijski regati v Rio de Janeiru odjadrali tri plove, po katerih je Vasilij Žbogar v razredu finn na 11. mestu, Tina Mrak in Veronika Macarol pa sta v razredu 470 12.

Vasilij Žbogar Foto: Robert Deaves
Vasilij Žbogar Foto: Robert Deaves

RIO DE JANEIRO > V razredu finn so na regatnem polju Pai odjadrali tri plove, Vasilij Žbogar je z 12., 10. in 14. mestom na robu deseterice najboljših. Na 11. mestu ima točko zaostanka za desetouvrščenim Avstralcem Jakom Lilleyjem.

“Kar tri regate smo danes odjadrali, skupno sem 11. in jutri se bo treba potruditi za regato za medalje. Čeprav smo v Rio prišli bolj za trening in spoznavanje razmer, pa po tem, ko se začne regata, podzavestno postaneš tekmovalen. Žal mi moja stara oprema ne dovoli boljšega rezultata, zato sem malo jezen. V prihodnjih mesecih bo v zalivu Guanabara potrebno preživeti čim več časa in se pripraviti na olimpijske igre,” je na družbenem omrežju facebook zapisal Žbogar. V vodstvu je še vedno Nizozemec Pieter-Jan Postma, na drugem mestu je Finec Tapio Nirkko, na tretje pa se je povzpel Britanec Giles Scott.

V razredu 470 so včeraj preizkusili regatno polje Copacabana, Tina Mrak in Veronika Macarol sta v cilj prijadrali kot 15., 12. in 10., od skupnega desetega mesta pa ju loči osem točk. “Začeli sva zelo dobro, vendar bi si želeli, da bi bilo regate konec že po prvi orci oziroma krmi. Od tukaj je šlo vse samo navzdol. Prvi dve regati sva imeli težave z drugo orco in z zelo slabo taktiko izgubili zelo veliko. Za take napake ni opravičil,” pa sta na omenjenem omrežju zapisali Mrakova in Macarolova.

Vodstvo v razredu 470 sta prevzeli Britanki Hannah Mills in Saskia Clark, drugi sta Američanki Anne Haeger in Briana Provancha, na tretje mesto pa sta se z včerajšnjima dvema prvima mestoma povzpeli Novozelandki Jo Aleh in Polly Powrie.

Pred jadralkami in jadralci sta še današnja dva plova, jutri pa se bo najboljših deset posadk v posameznem razredu pomerilo še v regati za medalje.

STA


Najbolj brano