Slovenske balinarke uspešne na svetovnem prvenstvu v Maroku

Slovenske balinarke se bodo s svetovnega prvenstva v Maroku vrnile z vsaj dvema odličjema. Za to sta poskrbeli Idrijčanka Nina Volčina in Sara Jenčič.

Nina Volčina
Nina Volčina 

CASABLANCA > Maroška Casablanca se je izkazala za novo srečno destinacijo za slovensko balinanje, saj so se varovanke Sežančana Jureta Rijavca že tretji dan prvenstva vpisale med dobitnice medalj. To je po zaslugi odličnega nastopa v četrtfinalu hitrostnega zbijanja uspelo Idrijčanki Nini Volčina. Nekdanja članica Kolektorja, ki v novi sezoni nastopa za ljubljanski Krim, je z 38 zadetimi kroglami dosegla tretji izid četrtfinala in si s zagotovila najmanj bronasto odličje.

Najmanj bron v igri v bližanju in zbijanju v krog si je zagotovila tudi Sara Jenčič. Slovenka je bila v četrtfinalu boljša od Srbkinje Nataše Antonjak z 22:20. Četrtfinalni nastop v klasični igri se ni posrečil Kolektorjevi Poloni Zule, ki je izgubila z eno od favoritinj, Italijanko Caterino Veturini z 2:13 in izpadla. Za uteho je že v prvem poskusu prestala kvalifikacije v natančnem zbijanju (18 točk) in jo s še 12 tekmovalkami čakajo boji za napredovanje.

Nina Volčina pa je bila skupaj z Lauro Škoberne manj uspešna v štafetnem zbijanju, saj je slovenska naveza tekmovanje zaključila na šestem mestu. Že v skupinskem delu igre dvojic sta po dveh zmagah in porazih svoje nastope sklenili Sara Jenčič in Leja Vehovec. SM


Najbolj brano