Slovenija z Belgijo

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca bo ob 18. uri v mestni dvorani v Novi Gorici odigrala drugo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Tekmec bo premagljiva Belgija, prvi slovenski lopar pa bo domači olimpijec Bojan Tokić.

Bojan Tokić se veseli nastopa pred sokrajani.
Bojan Tokić se veseli nastopa pred sokrajani. 

NOVA GORICA > Po septembrski senzacionalni zmagi Slovencev nad Poljaki je tekma v Novi Gorici pred domačim občinstvom priložnost za zmago tudi po evropski lestvici precej niže rangiranim Belgijcem. Zmaga bi bila najlepše darilo ob praznovanju 40-letnice namiznega tenisa v Vrtojbi in bi Slovence že pripeljala blizu uvrstitve v prvo jakostno skupino - med 16 najboljših - na evropskem prvenstvu.

Slovenski selektor Jože Urh je med reprezentante povabil dva Novogoričana: udeleženca osmine finala olimpijskih iger Bojana Tokića (20. na evropski lestvici) in mladega Ludvika Peršoljo (188). Preostali reprezentanti so Hrastničan Darko Jorgić (76), Prekmurec Jan Žibrat (123) Logatčan Deni Kožul (164).

Belgijci prihajajo nekoliko močnejši, kot je bilo prvotno napovedano, a za našima najboljšima igralcema zaostajajo tako po ratingu kot po zadnjih dosežkih. Tekmeci slovenskim izbrancem bodo Cedric Nuytinck (49), Robin Devos (67), Florent Lambiet (105), Martin Allegro (121) in Jean Lauric (132)

“Imamo pretežno mlado in nadarjeno reprezentanco. Na mlade, ki v formi še nihajo, ne smemo ustvarjati pritiska, da se po zmagi nad Poljsko zdaj moramo uvrstiti v elitno skupino. Zmaga z Belgijo, ki si je vsi neizmerno želimo, bi seveda pomenila veliko. Pot do nje pa bo težka, ker so danes vrhunski igralci zelo izenačeni. Skoraj vsak lahko občasno preseneti favorita,” je pred dvobojem zmerno optimističen selektor Jože Urh. STA, IM


Najbolj brano