Slovenski odbojkarji odpravili tudi Venezuelo

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je domači turnir svetovne lige končala s tremi zmagami in brez poraza. V zadnjem krogu, ki je odločal o prvem mestu na turnirju skupine A3, je po hudem boju s 3:1 (-23, 22, 24, 22) premagala Venezuelo.

Andrea Giani Foto: Igor Mušič
Andrea Giani Foto: Igor Mušič

LJUBLJANA > "Srebrni" so tokrat naleteli na enakovrednega tekmeca in so do zmage prišli težje, kot so pričakovali navijači, ki so tokrat lepo napolnili stožensko dvorano (3500 gledalcev). Venezuelci so na trenutke igrali odlično, na koncu pa so jih vendarle pokopale napake, teh so naredili kar 44. Odločilne so bile tiste ob zaključkih niza, v katerih so ob kapetanu Tinetu Urnautu svoje odigrali tudi navijači, saj so pritisnili na sodnike, ki so vse sumljive žoge dosodili v korist slovenskim igralcem.

Slovenci, ki tokrat niso najbolje servirali, manjkali pa je tudi kakšen blok, bodo imeli zdaj dan počitka, že v torek pa bodo odpotovali v Solun, kjer jih konec tedna čaka drugi turnir. Na njem se bodo najprej pomerili s Katarjem, ki so ga premagali že v Ljubljani, druga dva tekmeca pa bosta Portoriko in Grčija.

Slovence je požrtvovalno bodril avtobus navijačev Verone, kjer službuje slovenski selektor Andrea Giani.

Pomočnik trenerja in statistik naše reprezentance sta Novogoričana - Samo Miklavc in Sebastjan Mavrič. Gledalcev je bilo nekoliko več kot prejšnje dni. Morda bo le presežena številka 2000.

V današnji prvi tekmi je Katar dosegel prvo zmago. S 3:0 je premagal Tunizijo.

Cilj Slovencev je bil zmaga in vodstvo v skupini A 3, kjer so še Tunizija, Katar, Grčija in Portoriko. Končni cilj naših je uvrstitev na zaključni turnir tretje skupine svetovne lige in napredovanje v drugo skupino. Venezuela je najtežji tekmec ljubljanskega turnirja A 3 . Venezuelci so že stari znanci svetovne lige, leta 2014 so nastopili tudi na svetovnem prvenstvu, leta 2008 pa so že bili udeleženci olimpijskih iger.V boju za letošnje so izpadli v finalu južnoameriških kvalifikacij. Slovenije še ni bilo na SP in na olimpijskih igrah. Obeta se torej kar težak boj Slovencev - evropskih podprvakov in zanimiv dvoboj italijanskih strategov - našega Andree Gianija in venezuelskega Vincenza Naccija.

IM


Najbolj brano