Slovenija deveta na ekipni tekmi, naslov ubranili Avstrijci

Slovenija je na ekipni tekmi na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v ZDA brez dvakratne olimpijske zmagovalke Tine Maze, ki je na tem prvenstvu osvojila dve zlati in srebrno medaljo, delila deveto mesto. Katarina Lavtar, Ana Bucik, Žan Kranjec in Matic Skube so izgubili v prvem krogu z Norveško z 1:3, edino zmago pa je dosegel Kranjec.

Ana Bucik Foto: Gepa Pictures/ Mario Kneisl
Ana Bucik Foto: Gepa Pictures/ Mario Kneisl

VAIL > Rezervi sta bil Ana Drev, ki ima nekaj težav z zdravjem, in Klemen Kosi.

Naslov so ubranili Avstrijci Marcel Hirscher, Christoph Nösig ter Eva Maria Brem in Michaela Kirchgasser. V finalu so premagali Kanado s 3:1. Bron je pripadel Švedski, ki je v malem finalu premagala Švico s 3:1.

Na paralelnem slalomu, vratca so bila veleslalomska, je za Slovenijo tekmo začela Katarina Lavtar, ki jo je za 13 stotink ugnala Ragnhild Mowinckler. Žan Kranjec je nato za tri stotinke ugnal Sebastiana Fossa Solevaaga in izenačil na 1:1.

Ana Bucik se je kljub temu, da je dvakrat zarobila s smučmi in zaostala, vedno približala tekmici in na koncu le za stotinko sekunde priznala premoč Nini Loseth. Matic Skube je nastopil kot zadnji in že kmalu izgubil vse možnosti za zmago. Kristian Leif Haugen ga je premagal za 0,97 sekunde.

Ekipna tekma je bila edina na SP, ki ni potekala v Beaver Ceeku, ampak v Vailu.

STA


Najbolj brano