Slovenci zapravili vodstvo (foto)

V okviru priprav na EP 2018, ki ga bo gostila Slovenija, pri nas gostuje evropski prvak Italija. Na sinočnji tekmi v Tolminu so Slovenci povedli, favoriti pa so nato zadeli kar štirikrat. Drevi ob 19. uri bo povratna tekma v Ajdovščini.

V prvem polčasu so modri Slovenci prehitevali Italijane, v drugem pa je bilo obratno.
V prvem polčasu so modri Slovenci prehitevali Italijane, v drugem pa je bilo obratno. 

TOLMIN > Lepše otvoritve prenovljene športne dvorane si v Tolminu ne bi mogli želeti. Po uvodnem nagovoru župana in nekdanjega prvoligaškega igralca Puntarja Uroša Brežana se je slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu evropskim prvakom Italijanom izvrstno upirala. Skoraj polna tribuna navijačev se je veselila tudi dobrih predstav primorskih članov državne reprezentance. Selektor Andrej Dobovičnik je že na začetku postavil v ekipo domačina Kristjana Čujca, kmalu pa se mu je na parketu pridružil še someščan Nejc Hozjan in za njim tudi nogometaš kobariškega Oplasta Anže Širok. Slovenci so bili disciplinirani v obrambi, v napadu pa je nase z nekaj močnimi streli opozoril predvsem Alen Fetić.

Slovenija : Italija 1:4 (0:0)
Športna dvorana Tolmin, gledalcev 700, sodnika Šivic in Zahovič. Strelci - 1:0 Fetić (24), 1:1 Ferreira (25), 1:2 Merlim (26), 1:3 Boaventura (31), 1:4 Molitierno (32). Slovenija: Puškar, Fetič, Osredkar, Fideršek, Čujec, Martič, Čeh, Turk, Vrhovec, Hozjan, A. in R. Mordej, Štendler, Širok. Selektor: Andrej Dobovičnik. Italija: Molitierno, Chinchio, Micoli, Boaventura, Bordignon, Castagna, Caverzan, Cesaroni, Crema, De Oliveira, Ercolessi, Fusari, Lima, Merlim, Ferreira, Mentasti, Schininà, Terenzi. Selektor: Roberto Menichelli.

Drugi polčas je slovenska reprezentanca odlično odprla, po premoči pa je iz obrata z devetih metrov italijanskega vratarja presenetil Fetić. Žal je veselje v Tolminu trajalo manj kot minuto. Gostje so prodrli po levem krilu in po natančni povratni podaji je od daleč izenačil naturalizirani Brazilec Murilo Ferreira.

V želji, da bi spet povedli, so se Slovenci preveč odprli, Italijani pa so jim z agresivnejšim pokrivanjem odvzemali žoge. Kazen je prišla v 26. minuti, ko je po levem krilu ušel še drugi naturalizirani Brazilec Alex Merlim, ki je nato skoraj iz mrtvega kota z mojstrovino premagal vratarja Damirja Puškarja. Italijani so tako prvič povedli.

Slovenski selektor je z menjavami skušal dvigniti ritem igre. Priložnost je dobil tudi domačin Tilen Štendler, ki pa ni uspel preprečiti protinapada v 31. minuti, ko je mrežo zatresel Marco Boaventura. Slovenci so poskusili še z vratarjem v polju, a jih je že ob prvi napaki z natančnim strelom kaznoval kar italijanski vratar. IM


Najbolj brano