Slovenci z Američani v sredo še v Kopru

Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu je v prvi pripravljalni tekmi pred nastopom na evropskem prvenstvu danes v Novigradu premagala ZDA z 8:1 (6:1). Slovenci se bodo z Američani pomerili še enkrat, 27. januarja v Kopru.

Slovensko reprezentanco v dvoranskem nogometu v začetku 
februarja čaka EP. Foto: Igor Mušič
Slovensko reprezentanco v dvoranskem nogometu v začetku februarja čaka EP. Foto: Igor Mušič

NOVIGRAD > Slovenska futsal reprezentanca je na 222. uradni tekmi z 8:1 premagala zasedbo ZDA. Izbranci selektorja Andreja Dobovičnika so bili gospodarili na igrišču od prve do zadnje minute, že v prvem polčasu pa zadeli šestkrat.

Med strelci je bil tudi Kristjan Čujec, ki je v Novigradu odigral svojo 90. uradno tekmo za Slovenijo, dosegel pa je 46. zadetek. Ameriško mrežo je sicer načel Rok Mordej, trikrat je v polno zadel Gašper Vrhovec, poleg Čujca pa so bili uspešni še Uroš Kroflič, Jaka Sovdat in Alen Fetić.

“Dobro je predvsem, da nismo poškodovani. Vidi se, da je želja prisotna, pozna pa se, da fantje še nimajo veliko tekem. A se bomo potrudili, dvignili bomo raven in kljub minimalnim pripravam bomo skušali narediti vtis borbene ekipe. Verjamem v fante in verjamem, da se bodo borili po najboljših močeh,” je prvo prijateljsko tekmo z ZDA ocenil selektor Dobovičnik.

Slovensko reprezentanco v dvoranskem nogometu v začetku februarja čaka EP. Dobovičnik bo v Srbiji, kjer bosta v predtekmovanju tekmeca domača ekipa in Portugalska, računal na Igorja Bratića (Oplast Kobarid), Kristjana Čujca (Nacional Zagreb), Mateja Fiderška (Brezje), Alena Fetića (Brezje), Nejca Hozjana (Montesilvano), Uroša Krofliča (Dobovec Pivovarna Kozel), Alena Mordeja (Dobovec Pivovarna Kozel), Roka Mordeja (Dobovec Pivovarna Kozel), Jako Sovdata (Oplast Kobarid), Anžeta Široka (Oplast Kobarid), Igorja Osredkarja (Nacional Zagreb), Damirja Puškarja (Brezje), Tilna Štendlerja (Adriatica) in Gašperja Vrhovca (Litija).

STA


Najbolj brano