Slovenci so favoritom za petami

Kasting je športna disciplina, ki izhaja iz športnega ribolova, uvrščajo pa jo med suhe ribiške discipline. Je relativno malo znana, zato tudi na današnjem prvem dnevu mladinskega svetovnega prvenstva gledalcev ni bilo. Nadaljuje se v soboto, ko bodo pod večer razglasili zmagovalce. Slovenci so favoritom Poljakom in Čehom za petami.

  Pri kastingu gre za natančnost in umirjenost.... Foto: Neva Blazetič
Pri kastingu gre za natančnost in umirjenost.... Foto: Neva Blazetič

TOLMIN > “Tako lepega prizorišča in vrhunske organizacije doslej še nismo doživeli,” je bil navdušen sodnik in podpredsednik mednarodne zveze v kastingu Helmot Hochwaetner. Svetovno prvenstvu v Tolminu je pritegnilo rekordnih 42 tekmovalcev iz osmih držav, Slovenci pa so štirje: Andraž Flajs, Tadej Sotenšek, Jan Mikac Zorko in Tim Vertačnik, ki je včeraj dosegel najboljše rezultate. Tolminski župan Uroš Brežan je na otvoritveni slovesnosti ocenjeval, da se s takimi dogodki razširja glas o prelepi soški dolini in ribiški družini.

Tolmin je bil leta 2002 že organizator evropskega prvenstva v kastingu, tako da ima ekipa pod vodstvo Toma Sotenška že veliko izkušenj.

NEVA BLAZETIČ


Najbolj brano