Slovenci s Poljaki

Jutri ob 18. uri bo v novogoriški mestni dvorani v tretjem krogu kvalifikacij za namiznoteniško evropsko prvenstvo Slovenija igrala s Poljsko.

 Foto: STA
Foto: STA

NOVA GORICA > Največja športna dvorana v Novi Gorici bo po treh tednih premora jutri spet prizorišče vrhunskega moškega namiznega tenisa. Slovenska moška reprezentanca se v skupini I še lahko poteguje za vsaj drugo mesto, ki še vodi v dodatne kvalifikacije za uvrstitev v prvo jakostno skupino evropskega prvenstva.

Tokratni tekmec Slovencev bo najkakovostnejša reprezentanca skupine - Poljska, ki pa jo je Slovenija v gosteh že premagala. Selektor Jože Urh na tekmi, ki se bo začela jutri ob 18. uri, računa na vse naše najboljše može. Velik novembrski dolžnik po porazu z Belgijo ostaja prvi lopar ekipe, domačin Bojan Tokić - sicer 49. na svetovni lestvici. V ekipi so še Hrastničan Darko Jorgić (136.), Prekmurec Jan Žibrat (223.), Logatčan Deni Kožul (278.) in še drugi domačin Ludvik Peršolja (346.).

Poljaki so močnejši na vseh igralnih mestih. V Novi Gorici se bodo predstavili Jakub Dyjas (42.), Zengyi Wang (53.), Daniel Gorak (75.), in Marek Badowski (305.).

Skupina je sicer po dosežkih dokaj izenačena. Poljaki so zmagali v Belgiji (3:0) in izgubili z našimi doma (1:3). Belgijci so edino zmago dosegli proti slovenski reprezentanci (3:1). Zmaga s Poljaki bi bila prvovrsten podvig, zadnja priložnost za nove točke Slovencev pa bo 7. marca na gostovanju v Belgiji. Belgijci bodo že januarja še zadnjič igrali s Poljaki.IM


Najbolj brano