Slovenci na Fifini lestvici skočili za 15 mest

Argentinska nogometna reprezentanca ostaja na vrhu lestvice Mednarodne nogometne zveze (Fifa). Na drugo mesto so se povzpeli svetovni prvaki Nemci, za mesto so napredovali tudi Brazilci, ki so zdaj tretji, Belgijci pa so zdrsnili na četrto mesto. Slovenski nogometaši so se povzpeli za 15 mest in so za las zunaj najboljše 50-erice na 52. mestu.

Slovenski nogometaši so se na Fifini lestvici povzpeli za 15 
mest in so za las zunaj najboljše 50-erice na 52. mestu. Foto: STA
Slovenski nogometaši so se na Fifini lestvici povzpeli za 15 mest in so za las zunaj najboljše 50-erice na 52. mestu. Foto: STA

LJUBLJANA > V vrhu najboljšo peterico zaokrožuje Kolumbija, v top 10 pa si sledijo še Čile, Francija, Portugalska, Urugvaj in Španija, ki se je vrnila med najboljše, medtem ko je senzacija Eura, Wales, zdaj enajsti.

Varovanci Srečka Katanca so po zadnjih kvalifikacijskih tekmah napredovali za 15 mest in so 52. Od tekmecev slovenske reprezentance v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 so najvišje uvrščeni Angleži, s katerimi so Slovenci v kvalifikacijah remizirali, ki so zadržali 12. mesto, Slovaki so napredovali za dve mesti in so 26., Škoti so padli za 13 mest in so po novem za Slovenci na 57. mestu. Litva je napredovala za 19 mest in je 98., Malta pa je 178.

STA


Najbolj brano