Slovenci drugič izgubili, po Dancih boljši še Švedi

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v drugem krogu mednarodnega turnirja na Danskem danes v Aalborgu izgubila proti Švedski s 23:29 (13:14).

Dean Bombač je proti Švedom zadel trikrat. Foto: STA
Dean Bombač je proti Švedom zadel trikrat. Foto: STA

ALBORG > Slovenija je po petkovem hudem porazu v Odenseju proti domači izbrani vrsti s 26:36 izgubila tudi drugo tekmo. V Aalborgu je bila zanjo usodna Švedska, v nedeljo pa se bo v Aarhusu ob 14.45 pomerila še z Islandijo.

Dvorana Gigantium, gledalcev 3500, sodnika: Birch in Stenrand (oba Danska). Slovenija: Skok, Škof, Prošt, Kavtičnik 1, Natek 4, Dolenec 2 (1), Špiler, Miklavčič, Skube, M. Žvižej, L. Žvižej 4, Blagotinšek, Bezjak 2, Kozlina, Gajić 7 (4), Bombač 3. Švedska: M. Andersson, Sjöstrand, Persson, Olsson 2, K. Andersson 7, Kälmann 4, L. Karlsson 2, Ekberg 4, T. Karlsson, Fahlgren, Petersen 1 (1), Halen 2, Barud 1, Östlund 3, Nilsson 3, Nielsen. Sedemmetrovke: Slovenija 7 (5), Švedska 2 (1). Izključitve: Slovenija 10, Švedska 10 minut.

Izbranci slovenskega selektorja Borisa Denića so kljub ne najbolj prepričljivi predstavi v prvem polčasu držali korak s Skandinavci. V odsotnosti ostrostrelca Klemna Cehteta - manjkala sta tudi Uroš Zorman in Uroš Bundalo - so bili praktično nenevarni z zunanjih položajev, tu in tam je občasno zablestel Jure Natek, večina golov pa je padla s krilnih položajev ali po (pol)protinapadih. Dragan Gajić in Luka Žvižej sta v prvi polovici tekme dosegla po štiri gole, tako kot Natek, z izjemo Deana Bombača pa se noben drug igralec ni vpisal med strelce.

Slovenci so navzlic majhnemu številu razpoloženih strelcev vztrajno lovili tekmece in večkrat nadomestili zaostanke treh golov (1:4, 5:8, 10:13). Prvo izenačenje so dosegli v 16. minuti, ko so - ob kaznovanemu Davidu Miklavčiču - dosegli dva gola za 8:8, najbolj odločno predstavo pa prikazali v izdihljajih prvega polčasa, ko so z golom Natka in Gajića prvič na tekmi povedli s 14:13.

V 36. minuti je bila tekma prekinjena, streha dvorane Gigantium v Aalborgu ni kljubovala močnemu deževju, po 10-minutnem premoru pa so bili v nadaljevanju bolj razpoloženi Skandinavci, čeravno je bilo pri obojih opazno, da niso igrali na vso moč.

Tekma se je v korist Švedov dokončno prelomila med 48. in 53. minuto. Slovenski rokometaši najprej niso izkoristili izdatne številčne premoči dveh igralcev več v polju, v naslednjem petminutnem obdobju pa so Skandinavci naredili delni izid 6:1 in tekmece pahnili v kar visok zaostanek petih golov (21:26). Po tem primanjkljaju se Denićevi izbranci niso več pobrali, najvišji zaostanek pa so si pridelali v 60. minuti (22:29).

V slovenski izbrani vrsti je bil najbolj učinkovit Gajić s sedmimi goli, Natek in Luka Žvižej sta jih dosegla po štiri.

STA


Najbolj brano