Slovenci do srebra

Brazilki Pauline Alves in Paula Hoffman ter Čeha Jan Dumek in Robert Kufa so v soboto v Ljubljani zmagali na največjem turnirju v odbojki na mivki v Sloveniji. Gostitelje je z drugim mestom razveselil par Nejc Zemljak - Aljoša Urnaut.

Takole so so po prejemu odličij  v Ljubljani uspeh proslavljali 
najboljši fantje in dekleta. Foto: Ozs
Takole so so po prejemu odličij v Ljubljani uspeh proslavljali najboljši fantje in dekleta. Foto: Ozs

LJUBLJANA > V močni konkurenci mednarodnega turnirja v odbojki na mivki, ki je štel za evropsko serijo Challenge, Slovenci v soboto zvečer pred polnimi tribunami montažnega igrišča na Kongresnem trgu niso mogli čisto na vrh. Prevladale so izkušnje iz svetovne lige, v kateri že nekaj let nastopata oba zmagovalna para.

Čeha Jan Dume in Robert Kufa sta upravičila status prvih nosilcev. Štajersko - koroška naveza najboljših Slovencev (Nejc Zemljak - Aljoša Urnaut) se je dobro upirala v prvem nizu, ko, je zdržala kar do 24. točke, v drugim pa sta jih Slovenca zbrala le še 15. Bron sta osvojila nekdanji igralec Salonita Jernej Potočnik in njegov avstrijski partner Simon Frühbauer. V malem finalu sta bila z 2:1 boljša od Brazilcev Marcia Gaudina in Marcusa Borina, pred tem pa sta Potočnik in Frühbauer v polfinalu gladko izgubila s kasnejšima prvakoma. Najboljša dvojica kanalskega kluba Vienpi Danijel Pokeršnik - Zlatko Pulko, se je poslovila v četrtfinalu, kjer sta bila z 2:0 boljša Zemljak in Urnaut. Enako daleč je v paru z Juretom Petrom Bedračem prišel zimzeleni koprski veteran, nekdanji večkratni prvak Jasmin Čuturič. Zanj in partnerja sta bila z 2:0 usodna Potočnik in Frühbaher.

Domačim dekletom je šlo nekoliko slabše kot fantom, saj so segle le do tretjega mesta. Drugo sta namreč osvojili Avstralki Johanna in Alice Rohkamper, tretje pa Erika Fabjan in Monika Potokar, ki sta v polfinalu naleteli na kasnejši zmagovalki in izgubili z 0:2. Bron je tudi nekoliko primorski, saj je Fabjanova pred leti nastopala za VC Portorož, Potokarjeva pa za Hit Novo Gorico. Obračun za tretje mesto je bil precej primorski, saj sta Fabjanovo in Potokarjevo skušali presenetiti Portorožanki Tjaša Jančar in Nina Lovšin, a sta bili tekmici z reprezentančno in mednarodno kariero precej boljši (2:0). Primorki sta glavnino moči porabili v polfinalu, kjer sta dodobra namučili kasneje drugouvrščeni Avstralki (po nizih (-17, -19). Presenetljivo se je v petek pozno zvečer v četrtfinalu končala pot primorsko-koroške naveze aktualnih državnih prvakinj Jelene Pešić in Ane Skarlovnik. Jelena in Ana sta prvi niz sicer dobili z 21:17, v preostalih pa sta ju Erika Fabjan in Monika Potokar nadigrali, prvakinji pa sta niza gladko izgubili (-14,-5).STA, IM


Najbolj brano