Slokarjeva junakinja v Cerknem

Včerajšnja polovica mednarodnega smučarskega pokala Ajdovščine v Cerknem se je za gostitelje, ajdovski SK Dol, končala izvrstno - z drugim mestom Andreje Slokar. Med moškimi se je izkazal Postojnčan Krištof Fabjan.

Včeraj sta se na pokalu Ajdovščine drugega mesta veselila 
domačina, tekmovalka Andreja Slokar in trener Tomaž Bizjak. Foto: Igor Mušič
Včeraj sta se na pokalu Ajdovščine drugega mesta veselila domačina, tekmovalka Andreja Slokar in trener Tomaž Bizjak. Foto: Igor Mušič

CERKNO > Ekipa delavcev smučišča Cerkno, prostovoljci Smučarskega kluba Dol iz Ajdovščine pod vodstvom Tomaža Bizjaka in sodelavci iz logaškega smučarskega kluba so v snežno skopi zimi z velikimi napori pravočasno pripravili tekmovališče za včerajšnji prvi dan dvodnevnega pokala Ajdovščine v Cerknem.

Na progi Lom sta bila na sporedu moški in ženski veleslalom za FIS točke, organizatorji pa so na dvodnevno tekmovanje privabili 128 tekmovalcev in tekmovalk iz 24 držav Evrope, Azije, Severne in Južne Amerike ter Avstralije.

Gostiteljem, SK Dol Ajdovščina, je veselje prinesla predvsem ženska tekma. Zmagala je 27-letna Belorusinja Maria Shkanova s časom 1:49,46, drugi čas pa je dosegla komaj 19-letna Ajdovka Andreja Slokar, ki je zaostala 72 stotink sekunde. Zanjo je to največji uspeh sezone. Tretje mesto je zasedla Italijanka Valentina Eydallin, ki je za zmagovalko zaostala že več kot sekundo. Uspeh Slokarjeve je še toliko več vreden, ker je za sabo pustila v evropskem pokalu že izkušene tekmovalke, Hrvatico Andreo Komšić in slovensko reprezentantko Vanjo Brodnik. Primorski uspeh je z 19. mestom zaokrožila članica SD Postojna Žaklina Jurković.

Moški veleslalom je s časom 1:45,39 dobil član ljubljanskega Novinarja Luka Pančur. Drugi je bil Slovenjegradčan Aljaž Dvornik, ki je zaostal štiri desetinke sekunde, tretji pa Ljubljančan (Olimpija) Žan Grošelj (zaostanek 83 stotink). Primorsko smučanje je najbolje zastopal 19-letni tekmovalec SD Postojna Krištof Fabjan, ki je z dobrimi tremi sekundami zaostanka zasedel 14. mesto. Med slovenskimi mladinskimi vrstniki je bil najboljši, sicer pa je med Slovenci dosegel absolutno sedmi čas. Na 19. mesto se je uvrstil še en predstavnik postojnske smučarske šole - sicer sedaj član ljubljanskega Novinarja Jani Kavčič. Solidno (na 33. mesto) se je uvrstil še en Postojnčan, Matevž Rupnik. Kot 60. je v cilj prišel predstavnik organizatorja Tilen Vidergar.

Danes se bo pokal Ajdovščine v Cerknem nadaljeval še z dvema FIS veleslalomoma. Dekleta se bodo iz startne hišice na progi Lom pognala ob 10. in 13. uri, fantje pa ob 10.30 in 13.30. Slovesen zaključek pokala bo ob 14.30 pred restavracijo Alpska perla.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano