SloEnduro 2016 se začenja

SloEnduro, slovenska mednarodna serija v gorskokolesarski disciplini enduro, ta konec tedna začenja svojo četrto sezono. Že četrtič zapored serijo odpira preizkušnja Enduro 3 Camini (trije dimniki) tik za mejo, na obronkih Trsta.

Lanski zmagovalec E3C in serije Vid Peršak Foto: Nejc Bole
Lanski zmagovalec E3C in serije Vid Peršak Foto: Nejc Bole

TRST > Serija bo do oktobra obiskala šest prizorišč v treh državah. Enduro 3 Camini na strminah nad Dolino pri Trstu in v dolini Glinščice bo prvič del novega festivala No borders bike festival v organizaciji razvejanega tržaškega kluba 360 MTB, ki bo od petka do nedelje ponudil dejavnosti za vse vrste in starosti gorskih kolesarjev.

Osrednja točka sporeda pa je Enduro 3 Camini, ki se začenja v soboto s prologom od 17. ure. Prej bodo udeleženci lahko spoznali trase hitrostnih preizkušenj, ki jih bodo objavili v petek. V nedeljo se bo tekmovanje začelo ob 10. uri. Za zdaj je znana le približna skupna dolžina: 40 kilometrov z višinsko razliko 1500 metrov, vmes se bodo udeleženci pomerili na petih hitrostnih preizkušnjah.

Poleg italijansko-slovenskega spopada je tudi letos na Enduro 3 Camini pričakovati nekaj hitrih gostov od drugod. Lani je bilo uvrščenih 172 kolesark in kolesarjev. Pri moških je zmagal poznejši skupni zmagovalec serije Vid Peršak (Orbea Enduro Crew) pred še enim Korošcem Petrom Mlinarjem (KK Črn trn), tretji je bil nekdanji svetovni prvak v 4krosu, Čeh Michal Prokop (Specialized). Najhitrejša ženska je bila Italijanka Giulia Albanese (UC Caprivesi) pred skupno zmagovalko serije Nino Rupnik (MBK SportR.si) in rojakinjo Denise Tremul (ASD Gravity Project).

Hčerinska serija SloEnduro 4Fun, ki združuje deset dirk v štirih državah, se je začela že sredi marca nedaleč stran v Miljah.

Koledar serije SloEnduro 2016:

> 9./10. april - Enduro 3 Camini, Trst (Italija)

> 28./29. maj - Enduro Cerkno

> 25./26. junij - Soča Enduro, Bovec

> 29./30. julij - Black Hole enduro, Ravne-Prevalje

> 20./21. avgust - Enduro Kamnik (državno prvenstvo)

> 15./16. oktober - Enduro Grozni, Grožnjan (Hrvaška)

Spletno uredništvo


Najbolj brano