Slavje Nejca Žnidarčiča, tretje mesto Vida Debeljaka

Slovenski spustaši na divjih vodah so člansko sezono 2014 zaključili z enkratnim izkupičkom. Na zadnji tekmi svetovnega pokala na Dunaju, kjer so se tekmovalci pomerili v sprintu, se je na najvišjo stopničko povzpel Nejc Žnidarčič, tretje mesto pa je zasedel Vid Debeljak. Žnidarčič je zmagal tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Na najvišjo stopničko se je povzpel Nejc Žnidarčič Foto: Aleš Srnovršnik
Na najvišjo stopničko se je povzpel Nejc Žnidarčič Foto: Aleš Srnovršnik

DUNAJ > V finalu sta veslala tudi preostala Slovenca na tekmi. Anže Urankar je bil deseti, Rok Markočič pa 13.

Žnidarčič je zmagal še na drugi letošnji tekmi za svetovni pokal v spustu na divjih vodah. Po zmagi v sprintu pred tednom dni v Lofru, je bil najboljši še na novozgrajeni progi na Dunaju, ki je v začetku meseca gostila člansko evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah.

V finalni vožnji je Žnidarčič veslal še nekaj več kot pol sekunde hitreje in se veselil nove zmage v sprintu v svetovnem pokalu. Današnja zmaga in pa nekoliko slabša uvrstitev Avstrijca Gerharda Schmida sta mu prinesli tudi zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala.

"Moram reči, da sem zelo zadovoljen, že dolgo se nisem tako veselil kot danes. To je bila že moja 25. kolajna na svetovnih pokalih, tako da je nekakšen jubilej. Uspela mi je res dobra vožnja. Že četrtič sem zmagal tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala. Letos je bilo res tesno, saj sem imel minimalno prednost pred Schmidom. Če bi bil tretji, bi on zmagal, tako pa je končal kot peti. Vse se je obrnilo meni v prid," je z zadovoljstvom povedal Primorec.

Debeljak je bil po kvalifikacijah uvrščen na deseto mesto, v odločilni vožnji dneva pa je tako kot Žnidarčič še izboljšal svoj čas iz kvalifikacij in priveslal do bronaste kolajne. Med Slovenca, na drugo mesto, se je uvrstil Francoz Paul Graton. V skupnem seštevku svetovnega pokala je Anže Urankar s 304 točkami zasedel osmo mesto, Vid Debeljak je bil 36., Rok Markočič pa 45.

STA


Najbolj brano