Slab začetek, konec ...

Na evropskem prvenstvu v jadranju v razredu finn je po dveh odjadranih regatah prvega dne edini slovenski jadralec na morju pred Splitom, Vasilij Žbogar, skupno dvanajsti.

Vasilij Žbogar Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Vasilij Žbogar Foto: Tomaž Primožic/Fpa

SPLIT > “Za začetek je v redu, zdaj pa naprej, čaka me še pet tekmovalnih dni, priložnosti bo še veliko,” je Izolanova prva ocena prvega tekmovalnega dne.

Začelo se je s čakanjem zaradi prešibkega vetra, po slabem startu pa je v nadaljevanju Vasilij Žbogar uspešno prehiteval tekmece in ciljno črto prečkal 15. V drugi regati so kar petkrat ponavljali start in tudi tokrat je Žbogar začel slabo. Na prvem obratu je bil okoli 60. mesta, potem pa je hitro pridobival, na zadnjem obratu je bil že 16., do cilja pa je prehitel še tri jadralce in končal 13.

“Preveč napak je bilo na startih, tega si v prihodnje ne smem več privoščiti. Pozna se mi, da zdravstveno stanje ni najboljše, ” je Žbogar ocenil uvod v prvenstvo, ki so ga tudi ostali favoriti začeli pod pričakovanji. Hrvat Ivan Kljaković Gašpić je bil šele 26., a že v drugi regati tretji, skupno pa je dve mesti za slovenskim jadralcem. Trenutno vodilni na lestvici razreda finn, Britanec Ed Wright, je po prvem dnevu peti. Po dveh zmagah je v vodstvu Novozelandec Josh Junior. NR


Najbolj brano