Širok je odšel, Živec pa prišel

Prvi novoletni trening nogometašev Gorice je prinesel tudi nekaj novosti. Najbolj sveža je povezana z odhodom Matije Široka na Poljsko.

Nogometaši Gorice, med katerimi je bil tudi povratnik Osuji 
Amarachi (v ospredju), so prvi letošnji trening opravili na 
umetni travi. Foto: Leo Caharija
Nogometaši Gorice, med katerimi je bil tudi povratnik Osuji Amarachi (v ospredju), so prvi letošnji trening opravili na umetni travi. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > V prihodnjem letu in pol naj bi Matija Širok, v zadnjem klubskem obdobju eden od stalnih članov goriške ekipe, branil barve Jagiellonie. Predvidena odškodnina poljskega prvoligaša je bolj kot ne simbolična. Potem ko so v novogoriškem klubu pred začetkom sezone z veliko večino domačih igralcev, ki so pristali na postopno poplačilo ali delni odpis dolga, vzpostavili neke vrste partnerski odnos, je takšen razvoj dogodkov razumljiv.

Bistveno več denarnega priliva si Goričani obetajo od prestopa Blessinga Elekeja. Najboljši goriški strelec v jesenskem delu prvenstva je sicer bil prisoten na skupnem kosilu, ne pa tudi na prvem treningu, saj bo zanesljivo zamenjal dres. Če ne bo kakšnih zasukov, naj bi 19-letni Nigerijec spomladi nadaljeval nogometno pot na slovenskih zelenicah in branil barve Olimpije. Ker so Novogoričani pred iztekom leta ostali še brez dveh pomembnih členov oziroma nosilcev ekipe, Gorana Cvijanovića, ki je odšel v Kuvajt, in ob koncu jeseni težje poškodovanega Amela Džuzdanovića, je jasno, da bo spomladi treba zasledovati nadomestne rešitve. Tudi ob poudarjenih klubski racionalnosti in vrnitvi k domačim močem jih bodo iskali v sedanjem igralskem kadru.

Nogometaši Gorice se bodo januarja pripravljali doma. Do konca meseca bodo odigrali pet prijateljskih tekem. Uvodno že v soboto, ko bodo gostili drugoligaša Zarico. Prvi sklop priprav bodo zaokrožili z gostovanjem na Reki 30. januarja, prve dni februarja pa se bodo odpravili v Moravce.

Delovna ekipa s predsednikom ND Gorica Harijem Arčonom na čelu v navezi s strokovnim štabom utegne le izjemoma poseči po kakšnih priložnostih, ki jih utegne ponuditi nogometno tržišče. Vrzel po odhodu Široka bi lahko na desnem boku zapolnil povratnik Jani Curk. Trener Miran Srebrnič veliko stavi tudi na okrevanje Mihe Gregoriča, ki pa je izpustil uvodni trening in bo tudi še nekaj sledečih v tem tednu. Potem ko je imel domala vso jesen kronične težave s peto, naj bi terapije oziroma injekcije le učinkovale. Tako se vsaj nadejajo v trenerskem štabu, v katerem je nov, a goriškim ljubiteljem nogometa znan obraz. Srebrniču, Andreju Komcu in BorutuMavriču se je pridružil Simon Živec, ki je igralsko pot sklenil v Brdih. V Novi Gorici bo hkrati vključen tudi v delo mlajših selekcij. Prav iz domačih mladinskih vrst je člansko pogodbo s klubom tik pred novim letom podpisal Leon Marinič, ki je sicer že doživel ognjeni krst na zadnji jesenski tekmi v Celju.

“Izgubili smo kar nekaj pomembnih igralcev, po drugi strani to pomeni, da lahko drugi izkoristijo ponujeno priložnost. Do konca januarja si bomo na jasnem, na koga lahko računamo. Morda bi prišla prav še kakšen napadalec in zvezni igralec. Vsekakor bomo ohranili ambicioznost,” je povedal Miran Srebrnič.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano